Geen kou meer vanuit de gevel!

De muren van een woning zorgen ervoor dat veel warmte verloren gaat. De warmte wordt als het ware door de muren aangetrokken. Dit is natuurlijk bijzonder zonde omdat het je niets oplevert en enkel geld kost. Daar kun je met goede isolatie iets aan doen. Je kunt denken aan de buitengevel isoleren.

Maar er is meer dan alleen een buitengevel isoleren. Je kunt ook de vloeren of kelder isoleren om warmte binnen een woning te houden en niet verloren te laten gaan. Een van de opties hiervoor is kelderafdichting.

Over de buitengevel isoleren.

Het isoleren van een buitengevel is geen heel ingrijpende maatregel. Een bedrijf doet voorafgaan een inspectie en gaat aan de slag met een plan van aanpak maken. Waarna er in de buitengevel een aantal gaten worden gemaakt om het isolatiemateriaal aan te brengen. Dit gebeurd aan de hand van het inblazen van de isolatieballetjes. Welke als groot voordeel hebben dat er lucht door de balletjes heen kan gaan. Je bent er dus van verzekerd geen optrekkend vocht in huis te krijgen. Wat bij andere manieren van een woning isoleren wel het geval kan zijn.

De kelder isoleren?

Zoals aangegeven kan de kelder isoleren ook een goede mogelijkheid zijn. Omdat de kelder vaak veel kou heeft en in de woning kan brengen. Wil je natuurlijk dat de kelder dicht is en gesloten is. Dit noemen we ook wel kelderafdichting. Zodat je geen last meer van de kou hebt in de woning en je veel meer comfort zal ervaren.

Wat levert isolatie je werkelijk op?

Een goed geïsoleerde woning zal je als eerste in je portemonnee merken. Maar er is ook een heel andere reden om een woning te isoleren. Je merkt namelijk direct het verschil in warmte en ervaart meer comfort.

Je krijgt dankzij de isolatie van je woning dus meer woonplezier terug. Het is daardoor een investering die zich niet alleen in financiële zin zal terugverdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *