Warme voeten met vloer isolatie

Het kan soms erg vervelend zijn wanneer je in de winter koude voeten hebt en je komt er maar niet van af, vloer isolatie kan een goede oplossing hiervoor zijn. De vloer kan erg koud worden bij lage temperaturen wanneer deze niet goed geïsoleerd is. Door de vloer te isoleren zal de vloer in staat zijn warmte vast te houden waardoor koude vloeren verleden tijd worden. Daarnaast helpt dit ook met het ontvochtigen van de woning.

Hoe wordt vloer isolatie aangebracht?

Je kunt het waarschijnlijk al raden, maar vloer isolatie wordt aangebracht in de vloer. Onder de vloer is meestal een kleine open ruimte die opgevuld kan worden met isolatiemateriaal. Of dit mogelijk is bij jouw woning is het nodig om te kijken waar de kruipruimte zit. Wanneer je in de kruipruimte kijkt, kan je zien of er genoeg ruimte over is om isolatie aan te brengen. Daarnaast is dit ook handig om te kijken of er al isolatie zit en hoeveel er zit. Vloer isolatie kan op twee manieren worden aangebracht. Het kan aangebracht worden op de bodem van de kruipruimte en op de onderkant van de vloer. Welke manier je moet gebruiken ligt aan hoe hoog de kruipruimte is. Als de kruipruimte hoog genoeg is om isolatie aan te brengen is het beter om de isolatie aan de onderkant van de vloer te doen.

Kosten besparen met vloer isolatie

Je kunt jaarlijks energie kosten besparen bij de vloer isolatie. Er hoeft namelijk minder energie verbruikt te worden om de woning op te warmen. De vloer zal immers een deel van de warmte tegenhouden waardoor de warmte langer blijft hangen in de woning. Hoeveel jaarlijkse energiekosten worden bespaard ligt aan de soort woning je hebt. Zo kan een tussenwoning rond de 200 euro in een jaar besparen, terwijl bij een vrijstaande woning dit oploopt tot 390 euro per jaar.

Minder uitstoot van CO2 

Vloer isolatie zal ook bijdragen aan een beter milieu. Doordat er minder energie verbruikt hoeft te worden, zullen minder brandstoffen gebruikt worden om de vraag naar energie te voldoen. Minder brandstofverbruik zal er op zijn beurt voor zorgen dat er minder CO2 wordt uitgestoten. Je kunt je voorstellen dat dit een grote impact kan hebben op de globale CO2 uitstoot wanneer iedereen isolatie aanlegt. Een tussenwoning zal op deze manier ongeveer 450 kilo aan CO2 besparen terwijl een vrijstaande woning 900 kilo aan CO2 per jaar bespaart.

De kosten van vloer isolatie

De isolatie van de vloeren zijn relatief duurder dan sommige andere manieren om de woning te isoleren. Deze manier zorgt er daarnaast wel voor dat de voeten warm blijven. Voor de tussenwoning zullen de kosten rond de 1500 euro zijn voor het installeren van de isolatie. Bij een vrijstaande woning loopt dit op tot 2900 euro. Daarnaast is het wel zo dat er subsidie gevraagd kan worden voor het installeren van de isolatie. Zo zullen de kosten net wat lager liggen dan normaal. Voor een goede specialist voor het installeren van vloerisolatie wordt aangeraden om de specialisten van Isolatiespecialist.nl te gebruiken. Deze specialist heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding voor het isoleren van de vloeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *