Welke soorten koelplaten zijn er?

Niet alleen zijn koelplaten handig om te gebruiken, maar ze zijn ook duurzaam. Ze zijn goed in te zetten als je vaak etenswaren moet vervoeren. Het grote voordeel is dat je geen extra energiekosten hoeft te maken om je voedsel vers te houden. In de meeste vervoermiddelen zijn opbergsystemen essentieel om eten en drank mee te vervoeren. Wanneer alles op zijn plek staat kun je de koelplaten plaatsen. Je moet rekening houden dat alles de goede afmeting heeft, anders kost het je meer tijd. Ook is het goed om te kijken welk materiaal het beste past bij hetgeen wat je gaat doen. Je kunt namelijk kiezen uit kunststof of roestvrijstaal. De kunststoffen platen zijn gemaakt van polyethyleen. Dit materiaal heeft goede eigenschappen zoals vochtafstotend, UV-bestendig en weerbestendig. Je kunt deze platen invriezen tot en met -30 graden Celsius en verwarmen tot en met 80 graden. Dit geeft je ruimte voor opties.

Tijd winnen met koelplaten

De grootste vijand van de meeste chefs is tijd. Wanneer je een grote variatie hebt bereid aan gerechten wil je natuurlijk dat het op de juiste manier wordt geserveerd. Maar ook als cateraar heb je hiermee te maken. Wanneer je gebruik maakt van koelplaten kun je tijd winnen. De bacteriegroei wordt hiermee vertraagd en het eten blijft hierdoor langer goed. De meeste etenswaren mogen maximaal twee uur uit de koeling zijn. Toch zijn er een aantal producten die hier nog iets gevoeliger voor zijn zoals rauw vlees en vis. Hierbij kun je denken aan carpaccio en gerookte zalm. Ze mogen twee uur uit de koeling blijven, maar toch is het goed om geen risico’s te nemen en het zeker in de gaten te houden. Producten met harde korsten zoals saucijzenbroodjes kunnen iets langer uit de koeling blijven omdat deze zijn beschermd door de korst. Zo kun je per product kijken wat veilig is.

Mond tot mond reclame of social media?

Voor je bedrijf als cateraar is het natuurlijk het fijnste als klanten erg enthousiast zijn over je gerechten en dit vertellen aan de mensen die ze kennen. Mond tot mond reclame is al eeuwenoud en heeft nog steeds zijn charme. Als dit goed samenwerkt met social media zit je als bedrijf zijnde vaak wel goed. Mits je weet hoe je social media goed en tactisch moet inzetten zodat je snel nieuwe maar ook vooral goede klanten kunt werven.

Je buffet mooi opdienen met koelplaten

Een mooi buffet opdienen is niet alleen esthetisch fijn om naar te kijken, maar het zorgt er ook voor dat je serieus overkomt als organisatie. Presentatie is een van de belangrijkste dingen, want dat is hetgeen wat als eerste opvalt. Het zijn vaak de kleine elementen die het grootste verschil maken. Als je bijvoorbeeld schone, glazen kommen gebruikt om olijven in te serveren zul je een betere indruk maken dan wanneer er kalkresten op zitten. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor glazen en borden. Wanneer je gebruikt maakt van koelplaten tijdens het opdienen van de gerechten die je hebt gemaakt geeft dit ook een schoner resultaat. Daarnaast kun je nog decoratie toevoegen en de platen op een bepaalde temperatuur gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *