10 Manieren waarop je je leven een beetje mooier kunt maken

10 Manieren waarop je je leven een beetje mooier kunt maken

Deze 10 gewoontes hebben me geholpen om mijn leven te transformeren van een van frustratie, angst, boosheid en hulpeloosheid naar een van empowerment, ambitie, doel en vreugde.

Wat zijn de top 10 van goede gewoontes die ik dagelijks moet volgen om een mooi leven te hebben? verscheen oorspronkelijk op Quora: Het beste antwoord op elke vraag.

Deze 10 gewoontes van Fabmagazine hebben me geholpen mijn leven te transformeren van een van frustratie, angst, woede en hulpeloosheid naar een van empowerment, ambitie, doel en vreugde.

1. Wakker worden als je zegt dat je wakker wordt…

Afgezien van het feit dat ik af en toe “tot 11 uur ’s morgens op een zaterdag ga slapen omdat ik bij mijn ouders op bezoek ben en ik in mijn oude bed slaap en zo lang niet meer heb geslapen”, is het goed om vroeg op te staan. Maar nog belangrijker is dat je wakker wordt als je zegt dat je wakker wordt. Dat betekent dat als je de wekker op 6:30 uur zet, je om 6:30 uur uit bed komt. Waarom? Omdat dit je eerste belofte aan jezelf is. De avond ervoor heb je de wekker op dat moment gezet omdat je jezelf beloofde om op dat moment op te staan. Je dag beginnen met een gebroken belofte is hetzelfde als opstaan op de verkeerde voet. Hou je belofte. Wakker worden.

2. Een ochtend routine

Er zijn maar weinig dingen in het leven die je dag kunnen beginnen, evenals een ochtendroutine die ingebouwde triggers heeft om je hoofd in het spel te krijgen. Douche. Poets je tanden. Doe je haar. Maar nog belangrijker, kies kleren die je dwingen om op te staan voor de gelegenheid. Het is moeilijk om je lui te voelen in een pak. Nu, ik zeg niet dat je een pak moet dragen, maar zelfs het dragen van een spijkerbroek met een paar mooie bruine jurk schoenen en een lichtblauwe knoop naar beneden geeft je het gevoel dat je klaar bent om de dag aan te pakken. T-shirt en zweet voelt meer als “Ik blijf thuis, ga op Netflix zitten en eet chips in mijn bed.” Je ochtendroutine moet meer zijn dan alleen de dingen die je moet doen om een functionerend mens te zijn. Het zou je mentaal klaar moeten maken voor wat je die dag moet doen, wat dat ook is.

3. Een moment van Mindfulness

Naast het bovenstaande, mediteer. Dit kan het beste in de ochtend gedaan worden, maar dan wel na de douche (zodat je iets meer wakker bent). Neem 5 of 10 minuten en ga gewoon in stilte zitten. Luister naar waar je bent. Dit helpt je te begrijpen of je je dag op een goede plek begint, of dat je gefrustreerd wakker wordt, of dat er iets is dat je stress geeft, of dat je echt opgewonden bent over – en vanaf daar zul je jezelf beter begrijpen en hoe je de dag het beste kunt benaderen om met jezelf te werken zoals je nu doet. Dit is zo belangrijk.

4. Regelmatige maaltijden

Ik ben een bodybuilder, dus dit klinkt wat trouwer voor mij persoonlijk, maar ik denk dat er iets te zeggen is over het hebben van regelmatige etenstijden met maaltijden die bereid en klaar zijn om te gaan. Dit helpt je om ervoor te zorgen dat iets wat zo belangrijk is als het onthouden van eten niet wordt overgeslagen of vervangen door meer werk gedurende de dag. Als u vooruit plant, helpt dit u ook om gezond te blijven. Eten is al een gewoonte, dus hoe meer je je kunt voorbereiden op die gewoonte met gezonde, voorgekookte keuzes, hoe effectiever je zult zijn op het handhaven van je gezondheid, zelfs met een druk schema.

5. De kleine momenten

We hebben allemaal 5 minuten hier, 10 minuten daar. Maar met technologie zijn we gewend geraakt aan het vullen van die kleine tijdsperiodes met social media op onze telefoons, het bekijken van video’s op YouTube, etc. Neem al die hersenloze apps en plaats ze in een map op je telefoon met de naam “Wasting My Life Away”. Op de voorpagina, vervang de ruimtes door productieve apps voor mij: Duolingo (om een vreemde taal te leren), CNNmoney, iBooks, enz. Laat die kleine momenten tellen met de gewoonte om te leren, in plaats van alleen maar te consumeren.

6. Vrije tijd betekent vrije tijd

Deze gewoonte is voor de workaholics en ondernemers die net als ik vergeten dat “vrije tijd” niet betekent “vrij werken aan meer nieuwe projecten”. Vrije tijd betekent letterlijk vrije tijd. Tijd die aan niets wordt besteed. Ga een wandeling maken in het park. Ga een oude vriend ontmoeten voor koffie. Ga zitten en speel Cards Against Humanity met een stel vrienden. Ga je oma bellen. Ga een hele film kijken zonder halverwege op te staan omdat je het gevoel hebt dat je onproductief bent. Deze vrije tijd als een geplande gewoonte zal je helpen je hersenen te resetten en je later met gerevitaliseerd enthousiasme weer aan het werk te gaan.

7. Beheer uw geld

Veel stress en angst komt voort uit de financiën. Het is echter meestal niet alleen het bestaan van geld en financiën die de stress veroorzaken, maar eerder het misverstand over hoe het te beheren. Neem de tijd om de basis te leren over belastingen, aandelen, beleggen, sparen, enz. En ga eens per week, twee weken, of maand, door je financiën heen en kijk waar je geld naartoe is gegaan. Leer met geld te werken, zodat u het geld onder de knie krijgt. Tenzij je plannen hebt om te verhuizen naar het midden van de wildernis en je aan te sluiten bij een verre beschaving die kousenvoeten met fruit, noten en wild, zal geld voor altijd deel uitmaken van je leven. Maak er een gewoonte van om te leren hoe je het in je voordeel kunt gebruiken, in plaats van erdoor verslagen te worden.

8. Ontmoet Iemand nieuw

Ik heb het geluk dat ik dit door mijn werk heb geleerd, maar het ontmoeten van nieuwe mensen voedt zoveel inspiratie dat het net zo de moeite waard is om er een gewoonte van te maken als wat dan ook. Heeft iemand een blog die je regelmatig leest? Schiet ze een e-mail. Is er een lokale bedrijfseigenaar waar je van wilt leren? Kijk of ze je kunnen ontmoeten voor een kopje koffie. Hoe meer mensen je bereikt en ontmoet, hoe waardevoller je wordt door je netwerk, maar ook hoe meer je geïnspireerd raakt om je eigen ontwikkeling voort te zetten. Het zal ook helpen om de dingen in perspectief te plaatsen wanneer je down bent en het gevoel hebt dat je nergens komt. Je zult een nieuw iemand ontmoeten en beseffen dat je niet alleen bent, en dat je ergens komt, het kost gewoon tijd.

9. Verwen en ontdek

Een deel van het leven is plezier. Hoe belangrijk discipline ook is, er komt een omslagpunt wanneer discipline niet meer productief is en je te star begint te worden om je flow te vinden. Je bent geen monnik. Ga buiten je comfortzone en geniet een beetje, en verken daarmee iemand of iets nieuws. Vraag iemand uit. Ga naar een coffeeshop aan de rand van de stad. Kijk eens naar die nieuwe museumtentoonstelling waar je advertenties voor hebt gezien. Eet zoveel kaastaart dat je in slaap valt aan de restauranttafel. Ga bij het meer zitten met je voeten bungelend aan de pier, zwemmend in het water. Deze kleine momenten zijn zo gemakkelijk te negeren, zeker als je een doelgericht persoon bent. Maar het zijn de momenten die je je het meest herinnert, en ze voeden de emotie in je om gelukkiger te zijn, om diep te leven, en om iets van ware, emotionele waarde te creëren met je leven.

10. Dagboek voor het slapengaan

Dit is een gewoonte van mij sinds ik een klein kind was, en ik geloof dat het de reden is waarom ik zo graag schrijf. Elke avond voor het slapen gaan, neem ik even de tijd om in mijn dagboek te schrijven. Soms schrijf ik over wat ik die dag heb geleerd. Soms schrijf ik over wat ik de volgende dag hoop te doen. Soms schrijf ik gedichten, soms schrijf ik liedjes, soms schrijf ik alle dingen op die me dwarszitten en dan schrijf ik uit hoe ik ze kan veranderen. Maar wat er ook gebeurt, ik schrijf iets. En ik schrijf vanuit mijn hart. Het helpt me te herinneren dat het leven slechts een verhaal is, wij zijn de hoofdpersoon, en als ik morgen anders wil zijn dan moet ik gewoon de rol spelen.

Bonus 11. Slaap

Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar slapen is een belangrijke gewoonte. Het is oké om af en toe die 4 uur durende nachten te hebben – meestal is het de schuld van een meisje of een MMORPG-vrijgave. Maar over het algemeen zal het je goed doen om 7 uur slaap per nacht te krijgen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *