4 gouden tips voor veilig rijden op de motorfiets

Motorrijden is nog nooit zo populair geweest. Steeds meer mensen zwichten voor de charme van de motor. Dat is ook niet zo vreemd, want motorrijden kent talloze voordelen. Niet alleen voor het verkeer zelf, maar ook voor de mentale- en fysieke gezondheid. Twijfel jij al tijden om een cafe racer bij caferacerwebshop.com aan te schaffen? Dan adviseren wij om dit zeker te doen. Bedenk wel dat je op de motor kwetsbaarder bent dan in de auto. Daarom is het belangrijk om voor iedere rit enkele veiligheidsmaatregelen te nemen. In dit artikel geven we 4 gouden tips voor veilig rijden op de motorfiets.

1. Blijf zichtbaar voor andere verkeersdeelnemers

Wanneer je voor de eerste keer aan motorrijlessen begint, zal dit de eerste opdracht zijn die je krijg van je rij-instructeur. Je kunt niet zomaar de gashendels indrukken en er razend snel vandoor gaan. Je bent als tweewieler veel minder zichtbaar dan een gewone auto. Hierdoor zien andere verkeersdeelnemers je al snel over het hoofd. Zeker wanneer jij zelf geen moeite doet om zichtbaar te blijven. En dat betekent niet alleen opvallende motorkleding of een goede motorhelm, maar ook de wijze waarop je rijdt. Probeer bijvoorbeeld altijd buiten de dode hoek van automobilisten te blijven. Wanneer je toch in de dode hoek rijdt, is het belangrijk om van tevoren jezelf alvast goed zichtbaar te maken. Bijvoorbeeld door opvallende bewegingen te maken. Let er natuurlijk wel op dat je veilig blijft rijden.

2. Optimaliseer je motorfiets


Er zijn nog steeds (tweedehands) motorfietsen zonder knipperlichten verkrijgbaar. Het grootste nadeel daarvan is dat je hierdoor nog slechter kunt aangeven welke kant je op gaat en hoe je voorsorteert op de snelweg. Daarom is het heel belangrijk om jouw motorfiets te optimaliseren en bijvoorbeeld stoere knipperlichten bij Caferacerwebshop.com aan te schaffen. Deze verhogen de veiligheid en zorgen er voor dat je goed zichtbaar blijft in het verkeer.

3. Draag altijd beschermende kleding

Ben je ooit wel eens in landen als Turkije, Griekenland, Italië of Spanje geweest? Dan zal het je vast wel eens zijn opgevallen dat de motorrijders hier het niet zo nauw nemen met beschermende kleding. Ze rijden gerust met een t-shirt en korte broek op de motor. Levensgevaarlijk! Deze beschermende kleding zijn er immers niet voor niets. Ook op tropische dagen is het daarom belangrijk om jezelf in een motorpak te hijsen. We hopen dat je het nooit hoeft mee te maken, maar indien je ooit een ongeluk krijgt zal je ons nog dankbaar zijn voor deze tip.

4. Draag zorg voor het onderhoud van je motorfiets

Om veilig te kunnen rijden is het natuurlijk belangrijk dat je motorfiets ook goed onderhouden wordt. Daarom is het belangrijk om voor iedere lange rit eerst een korte inspectie uit te voeren. Controleer je wielen, lampen en andere belangrijke mechanische onderdelen. Door je motorfiets goed te onderhouden, zorg je er niet alleen voor dat je veiliger kunt rijden. Het voorkomt ook nog eens grote onderhoudskosten in de toekomst. Denk aan je motor en denk aan je eigen veiligheid. Onderhoud je motorfiets.

Bij het onderhouden van je motorfiets geldt natuurlijk ook dat je tijdig voor upgrades kiest indien dat nodig is. Werkt je motor niet meer naar behoren? Sleutel er dan gerust zelf aan of laat aanpassingen verrichten door een specialist. Dingen zoals het installeren van een db killer kunnen voor jezelf heel prettig zijn, maar doen weinig extra voor de veiligheid. Natuurlijk kun je deze wel doen als al het andere al uitgevoerd is. Je motor upgraden blijft natuurlijk stiekem ook gewoon heel leuk.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *