5 redenen om notitieboeken te gebruiken

Gebruik jij al notitieboeken in het dagelijkse leven? Een notitieboek kan erg handig zijn om te hebben. Daarom zijn er talloze mensen die hier ook van gebruik van maken. Ben jij benieuwd naar de redenen achter de populariteit van een notitieblok? Dan is het zaak om deze pagina goed door te lezen, want je leert hier de meest voorkomende redenen kennen om een notitieblok te gebruiken. Zo ontdek je of dit ook voor jou handig is om te hebben.

Met notitieboeken heb je een platform voor je gedachten

In de eerste plaats is het een voordeel dat je door middel van notitieboeken een platform voor je gedachten hebt. Veel mensen zitten de hele dag vol met gedachten waar ze maar niet van af lijken te komen. Maar wist je dat je dit simpel kan omzeilen door de gedachten op te schrijven? Sommige mensen doen dit op een whiteboard, maar ook een notitieblok werkt uitstekend hiervoor. Zo ben je meteen van deze gedachten af.

Notitieboeken zijn perfect voor reminders

Een andere reden waarom men notitieboeken gebruikt, heeft te maken met het feit dat mensen nou eenmaal erg vergeetachtig zijn. Dit zit echt in onze natuur gebakken. Maar dit betekent niet dat je iets aan deze vergeetachtigheid kunt doen. Door in een notitieblok te schrijven kun je binnen mum van tijd belangrijke reminders opschrijven. Daardoor heb je een extra plek gevonden die je helpt met het herinneren van belangrijke taken die je uit moet voeren.

Je steekt meer op van hoorcolleges

Ook studenten gebruiken notitieboeken vaak. Ze kunnen met name waardevol zijn tijdens hoorcolleges. Je wordt tijdens hoorcolleges namelijk overspoeld met allerlei informatie. Daardoor is het nauwelijks te bevatten in een sessie. Met een notitieblok schrijf je echter de belangrijkste zaken van het hoorcollege op. Daardoor steek je uiteindelijk ook meer op van het college, wat meestal resulteert in betere cijfers. Een notitieblok is dus ook voor studenten handig om te hebben.

Je reflecteert beter

Een veelgehoorde reden om notitieboeken te gebruiken dat je beter wordt in het reflecteren van je gedachten. Mensen willen niet erg graag diep naar binnen kijken om met hun binnenste demonen om te gaan. Toch is het zaak om dit te doen. Schrijf door middel van een boekje op waarmee je zit zodat je als mens kunt groeien.

Het helpt met studeren

Een andere reden waarom studenten veel gebruik maken van notitieboeken of bullet journals, is dat het helpt met studeren. In een notitieblok vind je namelijk de belangrijkste informatie die je eerder hebt opgeschreven tijdens een hoorcollege of juist een practicum. Daardoor heb je tijdens een tentamenperiode al een samenvatting voor je klaarliggen. Op deze manier wordt studeren ineens een stuk eenvoudiger en slaag je zeker voor je tentamens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *