relatiegeschenken

7 tips bij het kopen van relatiegeschenken

Wil je een relatiegeschenk kopen maar vind je het lastig? Dan is het absoluut de moeite waard om onze tips te lezen. Zo kies je in een handomdraai voor het kopen van de beste relatiegeschenken waarmee je voor de dag kunt komen. Want een relatiegeschenk moet natuurlijk wel bij je bedrijf of boodschap passen.

Omdat online relatiegeschenken kopen iets van deze tijd is geven wij je graag een aantal handige tips waarmee je vooruit kunt!

Tip 1. Weet wat je wilt bereiken

Het is goed voorafgaand een doel te bepalen. Wat wil je uiteindelijk bereiken! Het is iets dat jouw keuze voor een relatiegeschenk kracht bijzet. Je kunt bijvoorbeeld denken aan meer bekendheid, je waardering uitspreken of een relatiegeschenk inzetten als weggevertje.

Tip 2. Kies vooraf een budget

Het kiezen van een budget is heel belangrijk. Je kunt relatiegeschenken namelijk zo duur maken als je zelf wilt. Soms slechts een enkele euro tot tientallen euro’s. Kies dus een budget dat bij je doel past. Het moet in verhouding staan.

Tip 3. Zorg voor een persoonlijke touch

Het is altijd goed om voor een persoonlijke touch te kiezen. Op die manier geef je een relatiegeschenk meerwaarde en is het doel ook voor de relatie duidelijk. Hoe je dit vorm wilt geven is helemaal aan jezelf. Maar zorg vooral dat het past bij je bedrijf. 

Tip 4. Zorg voor branding

De merkwaarde van een bedrijf is natuurlijk van groot belang. Zorg daarom voor de nodige branding. Laat zien wie het bedrijf erachter is en met welk doel jij het geschenk aan jouw relaties wilt geven. Soms is dit puur als waardering maar het kan bijvoorbeeld ook zijn om het nieuwe product of die dienst te promoten.

Tip 5. Kies voor kwaliteit

Het is altijd goed om voor de nodige kwaliteit te kiezen. Alleen door het neerzetten van een goede kwaliteit kun je een doel bereiken. Kijk dus naar het product, de materialen en ook de uitstraling van een product. Het is dus van belang om goed te kijken naar de kwaliteit van gebruikte materialen. Verder is het ook van belang om rekening te houden met de duurzaamheid van relatiegeschenken. Tegenwoordig wil je als bedrijf natuurlijk een groen imago, waardoor duurzame relatiegeschenken natuurlijk niet mogen ontbreken.

Tip 6. Zoek naar bruikbaarheid

Veel relatiegeschenken zijn niet praktisch, bruikbaar of alledaags. Dat is niet duurzaam en daarmee bereik je vaak ook niet wat je voor ogen hebt. Maak daarom een keuze waar de klant wat aan heeft. Praktische relatiegeschenken die voor de ontvanger ook echt bruikbaar zijn leveren ook het meeste effect op. 

Tip 7. Kies voor originaliteit

Natuurlijk wil jij een origineel geschenk geven. Dat is belangrijk om verschillende redenen. Het valt op, het is leuk om te geven en niet makkelijk te evenaren. Neem dus de tijd om hier en over de andere tips na te denken. Bovendien is het van belang om een relatiegeschenk te kiezen waarvan jij denkt dat je relaties er ook echt iets aan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *