keukenprofessionals

Alleen voor keukenprofessionals

Als restauranteigenaar is het aan te raden om de keuken steeds weer te vernieuwen en in goede conditie te houden. Want gebruikssporen zijn de zichtbare gevolgen van het dagelijks gebruik van keukenapparatuur zoals gasfornuizen en afzuigkappen. En met name de afzuigkap moet vanwege de officiële eisen op het gebied van brandbeveiliging te allen tijde intact zijn. Als de keukenapparatuur kapot gaat, kan de keukenafvoer verstopt raken en dit kan tot een ramp leiden. Om ervoor te zorgen dat dit in geen geval gebeurt, is het raadzaam om de apparaten steeds opnieuw te laten controleren en indien nodig te vervangen, of om reserveonderdelen of een ventilatormotor bij te bestellen. Door de geleidelijke renovatie is er geen risico op een golf van aankopen tegelijk, die dan bijzonder kostbaar is. Sommige internetwinkels bieden ook korting voor restaurantkeukens. Ook keukenapparatuur voor de keuken kan 24 uur per dag na de keukensluiting en in het weekend voor de horeca besteld en gekocht worden. 

Innoveer af en toe

De aanschaf van een nieuw keukenapparaat kan ook een nieuw elan geven aan de keuken, bijvoorbeeld met een inductiewokfornuis. Die wordt niet zo warm. Wie dit fornuis bestelt, kan kennismaken met de Aziatische keuken en het aanbod op het menu uitbreiden. Het voordeel is dat deze wokbrander niet zo heet wordt als gewone kachels en dus zacht koken met gekookt vlees en groenten mogelijk maakt.

Zorg voor goede messen

Besteed ook veel aandacht aan keukenmessen van hoge kwaliteit. Zorg er in iedere geval dat ze altijd scherp zijn en koop messen van hoge kwaliteit. Zoals in veel gevallen is ook wat dat betreft goedkoop duurkoop. Echt goede keukenmessen is even een investering maar het werkt wel vele malen veiliger en prettiger in de keuken.

Sous vide keuken

Bent u op zoek naar de juiste apparatuur voor de sous-vide keuken? Geen probleem. Er zijn speciale vacuumsealers & thermalizers voor vacuümkoken. Bij deze methode worden vis, vlees en groenten op lage temperaturen in een vacuümzak gekookt. Door het stofzuigen ontsnappen er geen vluchtige smaken en aroma’s. Deze techniek is in de jaren 70 in Frankrijk uitgevonden en wordt tegenwoordig steeds populairder dankzij betaalbare apparatuur. Wie altijd een werkende keuken heeft, maakt niet alleen de chef blij, maar ook de bezoekers die wekelijks een restaurant bezoeken. Natuurlijk profiteren ook alle andere mensen die maar af en toe uit eten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *