Alles voor de winst in Wordfeud

Wordfeud valt het best te omschrijven als de online versie van Scrabble. Scrabble wordt gespeeld als bordspel en Wordfeud wordt gespeeld als app op je tablet of smartphone. Bij dit spel moet je elke keer een woord neerleggen op het ‘’speelbord’’. Elk woord kan verschillende punten opleveren. Je moet ervoor zorgen om aan het eind van het spel, de meeste punten te hebben. Maar hoe doe je dat nou? En hoe kan ik ervoor zorgen dat ik vaker win? Ik heb hieronder de ideale tips die je kunnen helpen met het spel Wordfeud.

Tip 1: gebruik lange woorden

Lange woorden nemen veel ruimte in beslag op het speelbord. Hierdoor zal er sneller minder ruimte komen voor je tegenstander. Daarnaast krijg je ook meer punten, aangezien het een langer woord is. Let wel op dat je niet teveel kansen gaat weggeven aan je tegenstander. Als je bijvoorbeeld veel klinkers gebruikt in dat woord, kan dat een positief kans zijn voor je tegenstander.

Tip 2: Bekijk goed de woorden van je tegenstanders

Vaak kan je een letter gebruiken die in het woord van je tegenstander staat. Zorg er daarom voor dat je niet alleen nadenkt over je eigen letters. Maar kijk ook eens naar de woorden die je tegenstander heeft neergelegd. Misschien kan je juist hierdoor een beter woord creëren. En kan je ‘’gratis’’ wat makkelijke punten scoren.

Tip 3: Gebruik de letters Q en Y

Deze letters worden niet zoveel gebruikt in woorden. Juist om die reden kan je daar veel punten voor krijgen. Zorg er daarom voor dat je genoeg woorden kent die een Q of Y hebben (dit is een handige website). Je tegenstanders kunnen deze letters ook minder snel gebruiken, omdat ze vaak minder snel een woord kunnen verzinnen die hiermee begint of eindigt.

Tip 4: Ruil zo min mogelijk

Je kan natuurlijk ook letters ruilen tijdens het spel. Mijn tip is toch om dit zo min mogelijk te doen. Want hierdoor is de kans aanwezig dat je je tegenstander helpt. Je weet namelijk niet welke woorden je tegenstander allemaal kan maken. Misschien geef jij je tegenstander wel een letter die hij of zij goed kan gebruiken.

Hopelijk gaan deze tips je helpen met het spel Wordfeud. En zal je in de toekomst nog veel potjes mogen winnen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *