Alles voor een geslaagd buffet

Alles voor een geslaagd buffet

Een buffet is een ideale oplossing wanneer je voor een grote groep mensen het eten moet verzorgen. Een van de grootste voordelen van een buffet is dat je de mogelijkheid hebt voor variatie. Je kunt een aantal gerechten op tafel zetten zodat jouw gasten zelf kunnen bepalen wat zij lekker vinden en wat ze kunnen opscheppen. Een buffet lijkt bedrieglijk eenvoudig, want je zet wat eten op tafel en klaar, toch? Nee zeker niet. Of je nu een zomers buffet organiseert of de gasten op jouw feestje gewoon iets te eten wilt aanbieden, met onze tips kun jij zonder moeite de perfecte buffettafel stylen. 

Meer keuken tips vind je op Keukenpraat!

Tips voor het dekken van een buffettafel

Het oog wil natuurlijk ook wat en met een goed gestylde tafel zullen jouw gasten niet bij het buffet weg te slaan zijn. Buffetten zijn ideaal wanneer je een grote groep mensen iets te eten wilt aanbieden. Zo kun je bijvoorbeeld een heerlijk zomers buffet op tafel zetten met lekkere salades en pasta’s, of juist een winters buffet met heerlijke stamppotten en soepen. Vergeet bovendien niet om een drankdispenser op het buffet neer te zetten, zodat jouw gasten constant zelf hun drinken kunnen bijvullen. Vul de dispenser bijvoorbeeld met lekker met water en wat schijfjes komkommer voor een aangenaam smaakje aan het water.

Bescherm je tafel!

Niets is zo zonde dan vlekken op je tafel. Daarom is het belangrijk om je tafel tijdens het buffet te beschermen met een tafelkleed of tafelloper. Ook erg handig zijn de wegwerplakens. Hoe dan ook beschermt het je tafel en bovendien ziet de tafel er al een stuk meer aangekleed uit. 

Varieer in hoogte

Wanneer je varieert in hoogte is dat aantrekkelijker voor het oog en bovendien heeft het een extra dimensie aan de opstelling van je buffet. Sommige mensen stapelen meerdere boeken op elkaar onder het tafelkleed om zo hoogtes te creëren, echter zouden wij adviseren om de hoogtes bovenop het tafelkleed te creëren met behulp van mooie dienbladen en etageres. De hogere items kun je achteraan de tafel plaatsen. 

Maak een duidelijk begin

Het is belangrijk dat jouw gasten weten waar de buffettafel begint en eindigt. Houdt daarom alle borden aan één kant van de tafel. Zo voorkom je namelijk dat er een “file” ontstaat. Verwacht je echt een grote groep mensen? Zet de tafel dan een stukje verder van de muur af, zodat men aan beide kanten langs het buffet kan lopen. 

Label de gerechten

Wat veel mensen vergeten is om bij elk gerecht een bordje te plaatsen met de ingrediënten in elk gerecht. Als je de gerechten labelt, dan zul je vragen als “Wat zit hier allemaal in?” voor zijn. Voeg ook belangrijke ingrediënten als pinda’s toe als dit in de gerechten verwerkt is. In de etiketten kun je echt jouw eigen creativiteit kwijt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *