Alles voor het karpervissen

Alles voor het karpervissen

Wie gaat karpervissen, kan rekenen op een ontspannen dagje in de vrije natuur. Maar natuurlijk wil je ook de nodige kans maken om daadwerkelijk iets te vangen. Daarom is het slim om van tevoren een paar maatregelen te nemen, zodat je zeker weet dat je goed voorbereid op pad gaat en je kans om karpers te vangen weer wat groter wordt. We geven een paar tips om je op weg te helpen.

Zorg dat je materiaal in orde is

Voor een hengelaar is het bepaald geen pretje als het materiaal niet in orde blijkt na aankomst op een mooie visstek. Zorg er daarom voor dat alles in uitstekende staat is, want dat voorkomt teleurstellingen of frustratie na aankomst. Bekijk of je lijnen goed zijn en niet in de knoop zitten, zorg ervoor dat je haak nieuw en scherp is. Een oudere haak wordt al snel bot en dat zorgt er weer voor dat hij minder snel een vis kan grijpen. En zeker met de zware karpers, is het belangrijk dat de haak nagelnieuw en vlijmscherp is. Dit is ook voor de vis zelf prettiger, omdat een botte haak flink wat schade kan aanrichten. Door je materiaal goed op orde te hebben, ga je optimaal voorbereid de natuur in en weet je zeker dat je dat in ieder geval niet als excuus kan aandragen als de karpers weigeren te bijten.

Vind een rustige plek

Karpers houden niet van drukte en dus is het zinloos om te gaan zitten vissen op een plek waar veel boten langskomen, of waar vaak en veel gezwommen wordt. Deze plekken zullen namelijk gemeden worden door karpers, wat weer betekent dat je fraaie materiaal zo goed als zinloos is. Vind dan ook een rustige plek, waar niet veel mensen komen – of liefst helemaal niet – en waar je in alle kalmte je hengel kan uitwerpen. Wat ook goed kan helpen, is om van te voren de plek alvast ‘voor te bereiden’, door er regelmatig boilies in te gooien, zodat de karpers weten dat het een plek is waar ze voer kunnen krijgen.

Maak je aas in orde

Nu we het toch over boilies hebben, dit karperaas is bij uitstek geschikt om de vissen te vangen. Boilies komen in allerlei soorten en zijn ook geschikt voor verschillende jaargetijden. Zo hebben karpers in de winter andere voedselbehoeftes dan in de zomer, wat ervoor zorgt dat je altijd het juiste aas voor het juiste moment kan vinden.

Heb geduld en geniet ervan

Vissen is iets waar je geduld voor moet hebben. De ontspanning die het brengt is een belangrijk onderdeel van het plezier dat het kan brengen. Hetzelfde geldt voor karpervissen; geniet ervan en maak je niet al te druk als succes even op zich laat wachten. Je bent er voor je plezier, voor de rust en voor de natuur. Die drie pijlers bepalen dat wat er ook onder water gebeurt, je het gewoon naar je zin zal hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *