Tempex isolatie

Alles wat je hoort te weten over Tempex isolatie

Voor veel mensen is het niet meteen duidelijk wat Tempex isolatie nu precies is. Dit wordt echter meteen een stuk duidelijker wanneer er wordt gesproken over EPS isolatie. In principe wijzen beide benamingen namelijk op precies hetzelfde soort isolatiemateriaal. Er kan worden vastgesteld dat er tegenwoordig voor het isoleren van een woning gebruik kan worden gemaakt van heel wat uiteenlopende isolatiematerialen. Tempex isolatie is hier één van. Bij veel mensen draagt dit soort isolatiemateriaal de duidelijke voorkeur weg. Ben jij ook benieuwd waarom dat nu precies het geval is en welke voor- en nadelen er zijn verbonden aan Tempex? Lees dan vooral meteen verder! 

Wanneer kies je voor het gebruik van Tempex isolatie?

Tempex isolatie leent zich uitstekend voor het isoleren van verschillende onderdelen van de woning. Neem nu bijvoorbeeld de isolatieplaten die verkrijgbaar zijn. Deze kunnen zowel worden gebruikt voor het isoleren van de vloeren als de muren als het dak. Voor dit type van isolatie geldt dat ze leverbaar is met of zonder tand en groef. Het belangrijkste voordeel van de aanwezigheid van een tand- en groefsysteem heeft te maken met het feit dat de isolatie dan echt naadloos kan worden afgewerkt. Dit zorgt ervoor dat het risico op koudebruggen zo goed als volledig in de kiem kan worden gesmoord. Er zijn echter nog meer voordelen verbonden aan dit type isolatiemateriaal. Deze vertellen we je graag in het hieronder terug te vinden stukje.

Op welke voordelen kan je precies rekenen met Tempex? 

Het isoleren van de woning is door de jaren heen niet alleen steeds belangrijker, maar ook veel populairder geworden. Daarbij kan er worden vastgesteld dat ook de populariteit van bepaalde, specifieke isolatiematerialen aanzienlijk is toegenomen. Tempex isolatie is daar één van. De voordelen waar je bij het gebruik van dit soort isolatiemateriaal op kan rekenen zijn de volgende:

  1. Tempex isolatie is een vrij voordelig isolatiemateriaal;
  2. Ze is niet alleen eenvoudig, maar ook zeer veilig te verwerken;
  3. Er is sprake van een hoge isolatiewaarde;
  4. Dit isolatiemateriaal is ongevoelig voor vocht;

Het feit dat Tempex eveneens kan worden gebruikt als vloerisolatie heeft te maken met het feit dat ze ook over drukvaste eigenschappen beschikt. Bovendien geldt voor dit isolatiemateriaal ook dat ze brandveilig is. Het spreekt voor zich dat ook dit zeker een niet onbelangrijk voordeel is. 

Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

In principe zijn er geen echte nadelen verbonden aan het gebruik van Tempex isolatie dat je besteld via Isolatienoord.nl. Je moet er eigenlijk alleen maar rekening mee houden dat het gebruik van dit isolatiemateriaal iets minder voor de hand liggend kan zijn wanneer ze moet worden geplaatst tussen bepaalde bouwdelen. Het kan hierbij dan bijvoorbeeld gaan om zogenaamde keperbalken. Bovendien is het zo dat veel mensen het belangrijk vinden dat alles tegenwoordig zo milieuvriendelijk gebeurt. Dat geldt ook voor het isoleren van de woning. Geldt dat ook voor jou? Dan is het mogelijks net wat minder interessant voor jou om gebruik te gaan maken van Tempex. Dit omwille van het feit dat het basismateriaal uiteraard kunststof is en blijft. Andere isolatiematerialen zijn dan ook best een stuk milieuvriendelijker.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *