draai kiep raam

Alles wat je wilt weten over het draai kiep raam

Het draai kiep raam is net even anders dan een gewoon raam. Een raam als deze kun je op verschillende manieren openen. Drie manieren om precies te zijn. Een draai kiep raam heeft veel verschillende voordelen. Zit je er aan te denken om een draai kiep raam aan te schaffen? Dan vind je deze informatie vast en zeker het lezen waard.

De voordelen van een draai kiep raam

Een draai kiep raam heeft veel voordelen. Het grote voordeel wat je meteen kan zien, is dat deze op verschillende manieren open kan. Je kunt hem open draaien, waardoor er veel wind naar binnenkomt. Je kan hem ook open kiepen. Dan heb je ook nog een derde manier. Veel mensen denken hier vaak niet aan. Toch is het een gunstige manier van openen. Wanneer je de klink in een hoek van 45 graden draait, gebeurd er iets met het raam. Het raam zit met minder druk op de rubbers van het raam. Hierdoor kan er voldoende lucht binnenkomen voor een lichte ventilatie. Perfect voor bijvoorbeeld ’s nachts!

Dan zijn er nog twee andere grote voordelen aan het draai kiep raam. Als eerste heeft het raam een ontzettend goede isolatie. Dit is niet alleen een isolatie tegen de kou, maar ook van geluid. Geeft de buurman ’s nachts een feestje? Door het gebruik van draai kiep ramen hoor je dat een stuk minder goed als bij andere ramen. Het andere voordeel is dat de draai kiep ramen helemaal niet zo duur zijn. Zeker wanneer je voor kunststoffen draai kiep ramen kiest.

Het buitenhouden van muggen

Door het ventilatiesysteem te gebruiken, houd je ook muggen en andere beestjes buiten. De kiertjes die vrijkomen voor de ventilatie zijn namelijk genoeg voor frisse lucht, maar te smal voor muggen. Het kan natuurlijk zijn dat je het in de zomer veel te warm vindt. De ventilatiestand is dan misschien niet genoeg voor je. Gelukkig bestaat ook daar een oplossing voor. Er zijn namelijk speciale horren voor draai kiep ramen. Op deze manier kun jij jouw raam wagenwijd open laten staan, zonder dat er muggen in huis komen.

Het installeren van een draai kiep raam

Wanneer je een beetje handig bent en enige ervaring hebt, kun je zelf een draai kiep raam installeren. Wanneer je een goede kwaliteit raam hebt aangeschaft, valt het vaak mee hoe lastig het is. Wanneer je het wel spannend vindt om zelf te doen, of weinig ervaring hebt, kan je het natuurlijk ook laten doen. Zoek in jouw omgeving naar een geschikte monteur, of vraag het aan de winkel waar je het raam hebt gekocht.

Meneer Kozijn | #1 in kunststof kozijnen.

Onderhoud

Het is goed om een paar keer per jaar het draai kiep raam schoon te maken. Een raam dat je regelmatig schoon houdt, gaat langer mee. Ook is het belangrijk dat het sluitwerk goed schoon wordt gemaakt. Daarnaast raadt men aan om dit ook goed in te smeren. Het gebruiken van het draai kiep raam wordt op die manier makkelijker en het raam gaat ook langer mee.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *