Ben jij een trendsetter of trendvolger?

Als we kijken naar mode, dan weten we natuurlijk als geen ander dat het volgen van de trends in bepaalde opzichten onvermijdelijk is. Voor wie wel eens door een fotoboek heeft gebladerd met foto’s van 20 tot 30 jaar geleden, weet natuurlijk heel goed dat deze kleding vandaag de dag niet meer wordt gedragen. Althans, door de meesten van ons niet. Toch is er een verschil tussen een trendsetter of een trendvolger. Om je een idee te geven welke verschillen dit zijn, nemen we je in dit artikel mee in de wereld van zowel de trendsetter als de trendvolger. Het fijne hieraan is, is dat niet goed is en ook niets fout. Het is namelijk vaak een kwestie van je eigen smaak en ook je eigen persoonlijkheid. 

Wat is een trendsetter?

Zoals de naam al doet verklappen, is een trendsetter iemand die een trend set. Dit zien we vaak vooral in fashion, waarbij de meest bij bijzondere outfits op de rode loper verschijnen. Uiteraard is dit niet altijd voor iedereen weggelegd en is het ook afhankelijk van je eigen smaak en persoonlijke voorkeur of je ook zelf deze creativiteit in je hebt. Zo kan het heel goed zijn dat jij als enige in de klas of op je werk een hoed draagt. Op het moment dat meerdere mensen dit dan ook doen, ben je een echte trendsetter. Dit zie je vooral vaak bij de wat bekendere mensen. Op het moment dat zij iets doen, dan zie je dit vaak enkele dagen of weken later ook door veel anderen doen.

Wat is een trendvolger?

Het grootste deel van de mensen is een trendvolger en dat is ook helemaal goed. Vooral wanneer je je kleding bij een willekeurige kledingwinkel haalt, is de kans vrij groot dat er naast jou nog duizenden mensen in deze kleding lopen. Vooral wanneer we van de herfst naar de zomer gaan, zien we vaak bepaalde trends, die gaande weg de tijd door steeds meer mensen wordt gedragen. Dit maakt het dat het grootste deel van de mensen een echte trendvolger is. 

Ik ben geen trendsetter en ook geen trendvolger

Het kan natuurlijk ook heel goed zijn dat jij je van de hele wereld niets aantrekt en gewoon doet waar je zelf zin in hebt. Uiteraard is dit alleen maar goed. Er zijn namelijk ook een hele hoop mensen die bijvoorbeeld niet de mogelijkheid hebben om iedere keer wat nieuws te kunnen kopen. Deze mensen zijn allang blij dat je een trui en een broek kunnen dragen. Die denken dan absoluut niet na over het feit of het wel of niet in de mode is. Het maakt dus helemaal niets uit wat je nu daadwerkelijk bent. Zolang jij jezelf er maar prettig bij voelt, is er helemaal niets aan de hand. Volg daarom altijd je hart en maak je niet druk om wat anderen erover zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *