akoestiek in huis verbeteren

De akoestiek in huis verbeteren

Het hybride werken heeft gezorgd voor een flinke toename in het thuiswerken. Door een slechte akoestiek in het huis kunnen veel mensen zich vaak echter niet goed concentreren. Dit resulteert vaak in concentratieverlies, stress en een lagere productiviteit. Bovendien heb je niet alleen voor je werk, maar ook voor je eigen welzijn soms even rust in huis nodig. Hoe kun je de akoestiek in huis verbeteren? Bekijk de tips in deze blog.

Een goede akoestiek door akoestische panelen

Bij een thuiswerkplek in een open ruimte, heb je al snel last van geluidsoverlast. Als je bijvoorbeeld in de woonkamer werkt, kunnen telefonerende huisgenoten of tv-kijkende kinderen voor concentratieverlies en irritatie zorgen. Je kunt dan een eigen rustige ruimte creëren met behulp van akoestische schermen en panelen. Deze schermen en panelen zijn namelijk geluidsabsorberend. De schermen dienen als zogeheten room dividers, terwijl je de panelen aan de muur of aan het plafond kunt hangen.

Galmen en echo’s in huis

Geluiden die in huis voor overlast zorgen, zijn onder andere klikkende hakken in de gang of galmen en echo’s in grote open ruimtes. In de gang ligt vaak een harde vloer, waardoor hakken goed te horen zijn. Een oplossing hiervoor is een akoestische vloer. Om galmen en echo’s tegen te gaan, kun je gebruik maken van akoestische wand- en plafondpanelen of het meteen groots aanpakken en kiezen voor een geheel akoestisch plafond.

Akoestische design producten

Er zijn tegenwoordig vele design producten op het gebied van akoestiek te verkrijgen, dus je hoeft niet te vrezen voor de inrichting van je interieur. Van akoestische schilderijen en gepersonaliseerde fotopanelen tot opvallende moswanden: de keuze is zeer uitgebreid. Je kunt de inrichting van je huis dus ook nog eens verfraaien, terwijl je tegelijkertijd de akoestiek verbetert.

Professioneel de akoestiek laten verbeteren

Je kunt uiteraard zelf geluiddempende producten bestellen en ze plaatsen in de ruimtes waar je geluidsoverlast ervaart. De meest efficiënte manier om de akoestiek in je huis te verbeteren is echter om een specialist in te schakelen. Gespecialiseerde bedrijven komen dan vaak langs voor een akoestische meting en geven je op basis van de uitkomst een advies over hoe je de huidige situatie in je huis kunt aanpassen en welke producten je hiervoor nodig hebt. In het geval van het installeren van een akoestisch plafond of vloer is het inschakelen van professionele hulp altijd aan te raden.

Is het verbeteren van de akoestiek duur?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, eventuele installatiekosten en voor welke akoestische oplossing(en) je uiteindelijk kiest. Bovendien zijn er ook verschillen in de werking van diverse akoestische producten. De werking oftewel de absorptiewaarde hangt af van de dikte van het absorptiemateriaal. Hoe hoger de absorptiewaarde, hoe hoger de prijs uiteraard. Bekijk bij het vergelijken van prijzen dan ook altijd de specificaties van de akoestische oplossingen, zodat je geen appels met peren vergelijkt.Wil je graag meer informatie over het verbeteren van de akoestiek in je huis of ben je op zoek naar mooie akoestische producten voor je huis? Kijk dan op deze site: https://akoestiekopwerk.nl/product-categorie/akoestische-wandpanelen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *