De autoverzekering vergelijken, geen overbodige luxe

De autoverzekering is in Nederland één van de vaakst afgesloten verzekeringen van allemaal. Dat is ook helemaal niet zo vreemd, want ze is terug te vinden op de beknopte lijst met verplichte verzekeringen. Voor elke persoon die een auto heeft aangekocht en deze in het Nederlandse verkeer wenst te brengen geldt dan ook dat deze verplicht minimaal een WA-verzekering moet afsluiten. Deze verzekering zorgt ervoor dat de schade die je aanbrengt aan derden altijd is verzekerd. Er bestaan echter ook nog andere soorten autoverzekeringen. Voor deze exemplaren geldt dan wel dat ze een stukje duurder zijn, tegelijkertijd beschikken ze ook over compleet andere voorwaarden. De autoverzekering vergelijken is de enige manier om er met honderd procent zekerheid voor te zorgen dat je altijd over de voor jou meest interessante autoverzekering zal beschikken.

De polisvoorwaarden van de autoverzekering vergelijken

Het belangrijkste waar je bij een autoverzekering vergelijken rekening mee moet houden zijn de polisvoorwaarden waar de verschillende verzekeringen over beschikken. Tijdens het uitvoeren van een vergelijking zal het vanaf het begin duidelijk worden dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen de drie mogelijkheden zoals hieronder opgelijst:

  1. De bij wet verplichte WA-verzekering;
  2. De beperkt cascoverzekering;
  3. De volledige cascoverzekering;

Voor bijzonder veel mensen geldt dat ze gewoon genoegen nemen met de WA-verzekering. Dat is het gevolg van het feit dat deze verzekering de enige is die wettelijk is verplicht. Bij het afsluiten van deze verzekering dien je er wel aandachtig voor te zijn dat je kiest voor een verzekering die enkel en alleen de schade indekt die wordt aangebracht ten opzichte van derden. De schade die mogelijks door jouw toedoen ontstaan aan je eigen voertuig zal dus met andere woorden nooit zijn verzekerd.

Tijdens een autoverzekering vergelijken zal je uiteraard ook de keuze kunnen maken tussen een beperkte cascoverzekering en een volledige cascoverzekering. Voor de eerste optie geldt dat er dekkingen worden voorzien zoals hieronder aangegeven.

  • Schade als gevolg van aanrijding met een wild dier;
  • Schade veroorzaakt door natuurgeweld;
  • Financiële schade die het gevolg is van een inbraak of diefstal;
  • Schade veroorzaakt door een brand of een explosie;
  • Glasschade zoals ruitbreuk, maar ook een sterretje in de voorruit;

Tot slot zal je kunnen vaststellen bij een autoverzekering vergelijken dat de allrisk autoverzekering de meest complete optie is welke op de markt is terug te vinden. Voor dit type van verzekering geldt dat ze over alle mogelijke dekkingen beschikt, inclusief uiteraard ook de dekking voor eigen schade. Deze autoverzekering mag dan wel veruit het interessantst zijn, ze is ook veruit het duurst.

Wat maakt de prijs van de autoverzekering zo concurrentieel?

De prijs van de autoverzekering staat er om bekend één van de meest concurrentiële te zijn van de volledige (Nederlandse) verzekeringsmarkt. Hoe komt dat precies? Het feit dat het hierbij gaat om een wettelijk verplichte verzekering zal hier zeker een niet onbelangrijke bijdrage aan leveren. Er is echter meer. Daarnaast is het natuurlijk immers zo dat veel meer mensen in vergelijking met vroeger een auto hebben. Sterker nog, voor heel wat gezinnen geldt dat ze minstens twee voertuigen hebben ingeschreven. De sterk toegenomen concurrentie onder verzekeraars voor wat de autoverzekering betreft is echter uitstekend nieuws voor de consument. Tijdens een autoverzekering vergelijken wordt immers meteen duidelijk dat je door te vergelijken echt veel geld kan besparen.

Extra tips om een goedkope autoverzekering te kunnen afsluiten

Je toekomstige autoverzekering vergelijken zorgt ervoor dat je sowieso een aardig bedrag kan besparen op de standaard kosten die je normaal zou moeten betalen. Dit gezegd hebbende is het van belang om er bij stil te blijven staan dat er nog heel wat andere bespaartips ook bestaan. Voor wat deze extra tips betreft kan het interessant zijn om nog even onderstaand overzicht te bekijken.

1.) Bekijk ook of je een eventuele bundelkorting kan ontvangen of niet

Een autoverzekering vergelijken is altijd de moeite waard. Alleen door het uitvoeren van een vergelijking zal je immers kunnen vaststellen welke verzekeraar het voor jou mogelijk maakt om de beste autoverzekering af te kunnen sluiten tegen de laagste kosten. Dit gezegd hebbende is het in de praktijk toch ook niet verstandig om je bekende huis & tuin verzekeraar zomaar te negeren. Het zou namelijk zomaar kunnen dat hij je een speciale bundelkorting kan aanbieden. Dit is uiteraard het gevolg van het feit dat je mogelijks reeds over een (groot) aantal verzekeringen bij die verzekeraar beschikt. Hoe dan ook, je toekomstige autoverzekering vergelijken is dus zeker de moeite waard, maar tegelijkertijd moet je er toch ook zeker voor kiezen om even een offerte aan te vragen bij je vaste verzekeraar. Mogelijks dat deze immers nog verrassend uit de hoek kan komen!

2.) Besteed de nodige aandacht aan het eigen risico

Je autoverzekering vergelijken voordat je overgaat tot het afsluiten ervan is altijd een goed idee. Een belangrijk aspect waar ook bij het uitvoeren van een vergelijking vaak geen aandacht aan wordt besteed is het eigen risico dat wordt gehanteerd. Dit eigen risico wordt standaard bepaald om een soort van gulden middenweg te creëren tussen enerzijds de hoogte van de verzekeringspremie en anderzijds het bedrag dat je moet betalen wanneer er sprake is van een schadegeval. Is je autoverzekering vergelijken voor jou vooral interessant omdat je daardoor geld kan besparen? Wil je dan ook graag vooral de periodieke premie van je autoverzekering drukken? Dan is het zeker interessant om ook even het eigen risico te bestuderen van je toekomstige autoverzekering.

3.) Kies alleen maar voor dekkingen die je echt nodig hebt

Bij een autoverzekering vergelijken zal je al snel kunnen vaststellen dat verzekeraars je tegenwoordig de mogelijkheid bieden om nog heel wat extra dekkingen af te sluiten voor je verzekering. Het merendeel van deze dekkingen zullen eigenlijk voor veel mensen helemaal niet interessant zijn. Pas wanneer je echt veel kilometers aflegt of wanneer je bijvoorbeeld regelmatig met je auto naar het buitenland op vakantie gaat kan het gebeuren dat deze extra dekkingen je veel voordeel kunnen opleveren. Hoe dan ook, wil je graag de kosten van je autoverzekering niet hoger laten oplopen dan strikt noodzakelijk is? Laat je dan niet verleiden om dekkingen af te sluiten die je niet nodig hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *