aluminium kozijnen

De belangrijkste voor-en nadelen van aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen kunnen ontzettend mooi staan in je woning, maar zijn niet in elke situatie een praktische oplossing. Lees hier over de voor- en nadelen van verschillende soorten kozijnen, en kijk op kozijnen webshop DHK voor een uitgebreid aanbod!

Kunststof kozijnen webshop DHK

De meest voorkomende soort kozijnen zijn kunststof kozijnen. Dit heeft een goede reden: niet alleen zijn in deze categorie vaak de goedkoopste modellen te vinden, maar doordat ze zo populair zijn is het voorgemaakte aanbod ook enorm groot, hetgeen de populariteit weer in stand houd. Dit zijn erg duurzame kozijnen, mits ze van hoge kwaliteit kunststof worden gemaakt: goedkoop kunststof bevat veel weekmakers die bij blootstelling aan zonlicht uit elkaar vallen en zodoende de kozijnen doen verkleuren en broos maken. Het nadeel van kunststof kozijnen is het feit dat ze niet bij elke woning even mooi staan, en dat je er absoluut geen aanpassingen aan kan maken omdat dit de integriteit van het kozijn vaak helemaal teniet doet.

Aluminium kozijnen webshop DHK

Aluminium kozijnen zijn daarentegen vaak van een stuk hogere kwaliteit, maar daar is de prijs helaas vaak ook naar. Dit komt ook mede omdat aluminium een duurdere grondstof is, hetgeen in de prijs terug naar voren komt. Wel is aluminium erg duurzaam en isoleert het redelijk goed, mits het kozijn ook goed in de muur past: tocht en dergelijke komt door de rigide structuur van aluminium voor als het niet goed geïnstalleerd is. Aluminium kozijnen geven wel echt een unieke look aan je woning: klik hier voor een uitgebreid aanbod!

Houten kozijnen

Een andere vaak voorkomende soort kozijnen zijn die van hout. Dit geeft een prachtige rustieke look, zeker in oudere woningen, en is bij goed onderhoud ontzettend duurzaam. In dat onderhoud schuilt wel het primaire nadeel van dit type kozijnen: niet alleen moet je ze goed schoon houden om problemen met vocht te voorkomen, maar ze moeten ook eens in de zoveel jaar goed geschuurd, gelakt en geverfd worden als je wil dat ze een lange tijd meegaan. Hou hier dus rekening mee voordat je ze aanschaft! Wel zijn houten kozijnen erg geschikt om ook andere dingen aan te monteren, en daarnaast hoef je je over de kwaliteit van het materiaal meestal geen zorgen te maken. De prijs is vaak erg afhankelijk van het gewenste type hout, en zal dus zowel goedkoper als duurder dan verwacht kunnen uitvallen, afhankelijk van je eigen wensen en eisen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *