De beste gietvloeren

Eigenlijk is het in het geheel niet verrassend dat gietvloeren het zo goed doen. De voordelen van deze vloeren zijn significant en in elk geval veel duidelijker dan de nadelen die gietvloeren ook hebben. Lees hier meer over de gietvloer en de voor- en de nadelen.

Gietvloeren zijn gemakkelijk schoon te houden en te onderhouden

Gietvloeren zijn opvallend mooie naadloze vloeren. Ze geven de ruimte een zeer moderne look. De vloer doet het eigenlijk in alle ruimtes goed. Behalve in particulieren woningen wordt de gietvloer ook vaker en vaker in de industriële sector gebruikt. Ook zij onderkennen de uitstraling en het gemak van de vloer. Gemak? Jazeker, want gietvloeren hebben geen naden. Daardoor krijgt vuil geen kans zich op te hopen in de naden. En juist dat is bij veel andere vloeren wel het geval. Op die manier kun je de gietvloeren steeds gemakkelijk schoonhouden. Kwestie van de stof weghalen en dweilen. Verder heb je dus geen omkijken naar de fraaie vloer.

Beperkte dikte van slechts enkele millimeters

Gietvloeren hebben een zeer beperkte dikte van slechts enkele millimeters. Ben je toe aan een nieuwe gietvloer, dan kun je die in de meeste gevallen simpelweg bovenop de al liggende vloer aanbrengen. Kijk je naar een tegelvloer, dan heb je al snel te maken met een dikte van een centimeter Kies je voor een betonvloer, dan die je bovendien rekening te houden met een opbouwhoogte van vaak rond de 7 centimeter. Dat betekent meteen ook dat je de deuren aan moet passen bijvoorbeeld. Dat heb je dus niet als je aan de slag gaat met gietvloeren. Daarmee is opnieuw een voordeel van de vloer benoemd.

Je kunt de vloer zelfs in de badkamer leggen tegenwoordig

Nog een ander voordeel is dat een gietvloer zelfnivellerend is. De vloer wordt gegoten en verdeelt zich zelf over de oppervlakte. Je hoeft dus niet te egaliseren. Kies je voor een tegelvloer, dan is het leggen een stuk complexer. De ondergrond moet voorbereid worden, de tegels moeten eventueel verlijmd worden en wat te denken van het voegwerk? De toepassingsmogelijkheden van een gietvloer? Die zijn erg groot. De vloer is zowel bij de particulier als in de industrie erg geliefd. Je kunt tegenwoordig zelfs een dergelijke vloer in de badkamer leggen.

De gietvloer geldt als een redelijk stevige vloer

Nadelen? Dat zijn er niet veel. De gietvloer geldt als redelijk stevig. Wel dient opgemerkt te worden dat een tegelvloer steviger is. Gietvloeren blijken nogal eens gevoelig voor scheuren en krassen. Daarmee is het enige en grootste nadeel van deze verder uitstekende vloer benoemd. Het moge duidelijk zijn dat je door de aankoop van deze vloer een vloer koopt waar je lang plezier aan gaat beleven, die erg gemakkelijk schoon en in perfecte conditie te houden is en een vloer die uitstraling heeft. Zeker als je deze koopt bij Bruizt. Wat wil je eigenlijk nog meer? Zelfs het leggen van de vloer of in dit geval het gieten van de vloer is door de zelfnivellering een fluitje van een cent. Het regelt zich immers zelf wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *