De do’s en dont’s in huidverzorging

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en het heeft dan ook een goede verzorging nodig. Er gaan echter behoorlijk wat fabeltjes rond over huidverzorging en er zijn dan ook een aantal dingen die je beter kunt laten. In dit artikel geven we je een aantal do’s en dont’s voor huidverzorging.

Do’s

Laten we beginnen met de do’s. Hieronder sommen we er een aantal voor je op:

  • Weet welk huidtype je hebt. Je kunt zelf gaan experimenteren, maar je kunt ook naar een huidspecialist die je vertelt welk type huid je hebt. Zo kan de huidspecialist je adviseren om bij droge huid shea butter van Butterwise te gebruiken, of je speciale reinigingsproducten geven.
  • Maak je gezicht regelmatig goed schoon met lauw water. Gedurende de dag stapelen bacteriën en vuil zich namelijk op en dat zorgt voor verstoppingen.
  • Verwijder je make-up grondig. Als je overdag make-up draagt is het erg belangrijk dat je ‘s avonds wat tijd besteed aan je gezicht om dat te verwijderen en je huid te reinigen. Zo zorg je ervoor dat je poriën niet verstopt raken en je huid kan ademen. 
  • Eet gezond. Een gezond lichaam, betekent een gezonde huid. Voldoende vitamines en mineralen zijn erg belangrijk voor de bescherming van je huid.

Dont’s

Er zijn ook een hoop dingen die je beter niet kunt doen voor je huid, ook daarvan sommen we een paar voor je op:

  • Soms wordt de tip gegeven om puistjes uit te drogen met tandpasta. Doe dat niet! Door de tandpasta raakt je huid verstopt en ontstaan er op de lange termijn alleen maar meer puistjes. Het is veel belangrijker om de huid te hydrateren met bijvoorbeeld shea butter.
  • Knijp geen puistjes uit. Het is stiekem nog best moeilijk om een puist op de juiste manier uit te knijpen. Als je een puist niet goed uitknijpt komen er vuil en bacteriën in het wondje, waardoor dit alleen maar meer gaat ontsteken. Daarbij kunnen er littekens ontstaan. Laat je puistje dus rustig wegtrekken, of laat het uitknijpen door een professional doen.
  • Blijf met je handen van je huid af. Daarmee verspreid je een hoop bacteriën over je hele gezicht en je verergert dan dus de toestand van je huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *