De Fender gitaar voor echte muziekliefhebbers

De Fender gitaar is erg bekend onder de gitaristen. Fender is een Amerikaanse producent van muziekinstrumenten. Het merk is vooral bekend voor het maken van elektrische gitaren. Gitaristen zijn vooral bekend met de Telecaster, Stratocaster en Precision bass van Fender. De muziekinstrumenten van Fender hebben een grote rol gespeeld in popmuziek. Hier zul je te weten komen wat een Fender gitaar zo speciaal maakt. 

Unieke kenmerken van een Fender gitaar

De gitaren van Fender maken gebruik van technieken die je nergens anders kunt vinden. Een bekende techniek is het element waarmee de trillingen van de snaren worden opgevangen. Dit wordt ook wel een ‘single coil’ genoemd. Het voordeel hiervan is dat de gitaar hierdoor een helder geluid zal krijgen. Voor helder geluid is een gitaar van Fender is een goede optie. Het nadeel van de ‘single coil’ is wel dat de gitaar een zoemtoon produceert. De gitaren van fender zorgen dus voor een helder geluid. Vandaar dat de Stratocaster een erg populaire Fender gitaar is. Dit is een van de meest verkochte gitaren van Fender. Doordat deze gitaar een groot succes werd, probeerden veel andere bedrijven de gitaar te imiteren. Bij Fender zul je gegarandeerd zijn van een hoge kwaliteit. De staf van Fender stellen de kwaliteit van de producten op nummer een. Je kunt er dus vanuit gaan dat er veel aandacht wordt besteed aan de bouw en de techniek van de muziekinstrumenten. 

De Stratocaster van Fender

De Stratocaster is de bekendste Fender gitaar De Stratocaster werd ontworpen in 1854 en is nog steeds een grote hit. Deze gitaar van Fender is de populairste elektrische gitaar ooit gemaakt. Na het grote succes van de Stratocaster begon Fender ook met het maken van goedkopere gitaren voor studenten. Het succes van de Stratocaster heeft veel andere gitaren op de markt gebracht. Zo is er ook een basgitaar geproduceerd en nieuwere versies van de Stratocaster. Deze gitaren werden zo populair doordat het werd gebruikt door veel bekende gitaristen. Het merk komt oorspronkelijk uit Amerika, maar ook in Europa werden deze gitaren erg populair. 

De juiste Fender gitaar kiezen

Het is belangrijk dat je de juiste gitaar voor jou kiest. De beste gitaar voor jou hangt af van veel factoren. Denk aan het budget, comfort, uiterlijk en geluid bijvoorbeeld. Niet iedere gitaar is hetzelfde. Gitaren kunnen verschillende geluiden maken, aanvoelen, uitzien en prijsklassen hebben. Ook een Fender gitaar kan in verschillende soorten voorkomen. Zo is er voor iedere gitarist de juiste gitaar te vinden. Voor de professionele gitaristen zijn er hoge kwaliteit gitaren met uitstekend geluid en comfort. Fender staat bekend om het produceren van hoge kwaliteit gitaren. Echter is Fender ook een branche begonnen voor het maken van goedkopere gitaren zodat meerdere gitaristen een Fender gitaar kunnen gebruiken. Deze goedkopere gitaren worden verkocht onder de Squier naam. Dit is het budgetmerk van Fender. De budget versies van Squier lijken precies op de bestaande Fender modellen. Hierdoor krijg je hetzelfde gevoel als bij Fender instrumenten voor een lagere prijs. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *