De gevaren van achteraf betalen

De gevaren van achteraf betalen

Ben jij een echte liefhebber van het online shoppen? Dan ben je zeker weten niet de enige. Door de coronapandemie zijn namelijk veel meer mensen producten via het internet gaan bestellen. Niet voor niets hadden de postbedrijven het drukker dan ooit tevoren. Door de toenemende aantal online bestellingen werd het achteraf betalen ook vaker gekozen dan voorgaande jaren. De voornaamste reden hiervoor is dat mensen het liefst eerst een product kunnen zien, voelen en ruiken voordat zij de betaling voldoen. Iets dat volkomen normaal is in de winkel, maar tegenwoordig nog niet bij iedere webwinkel mogelijk is. Dit heeft allemaal te maken met de gevaren van het achteraf betalen. Welke dit zijn? Dat vertellen wij je natuurlijk in deze blog!

1. Aankoop niet kunnen betalen

Een veel voorkomend probleem bij achteraf betalen is dat er altijd mensen zijn die het aankoopbedrag niet kunnen betalen. Dit kan komen doordat zij al te veel hebben uitgegeven aan andere dingen, verlies van werk of door onvoorziene uitgaven. Bij dit laatste kan je bijvoorbeeld denken aan reparatiekosten van je auto na een ongeluk. Hierdoor lukt het niet altijd om binnen de gestelde 14 dagen te betalen. Wanneer dit niet lukt, dan is het belangrijk om te weten dat hier bijna altijd extra kosten aan verbonden zitten. Hoe langer het duurt voordat je betaalt, hoe hoger deze kosten uiteindelijk worden. In de ergste gevallen kan het dus gebeuren dat je schuld hoger is dan het destijds bestelde product.

2. Betalen in termijnen

Om te voorkomen dat mensen dankzij het achteraf betalen in financiële problemen komen, bieden enkele bedrijven de mogelijkheid om te betalen in termijnen. Een goed voorbeeld hiervan is Klarna. Wanneer je op voorhand al weet dat je niet aan de betalingsverplichting kunt doen, dan kan je dit eenvoudig aangeven in de Klarna app. Hierna krijg je meerdere termijnen verspreidt over diverse maanden waarin je jouw aankoop kan betalen. Voldoe je een keer niet aan één van de termijnen? Houd er dan rekening mee dat Klarna altijd eerst een betalingsherinnering stuurt. Mocht je na een week nog niet betaald hebben, dan brengt het bedrijf extra kosten in rekening. Door de mogelijkheid om te betalen in termijnen is het voor veel mensen toch nog mogelijk om die ene paar afgetrapte sneakers te vervangen.

3 Werkt verslavend

Als laatste willen wij graag benadrukken dat het inmiddels algemeen bekend is dat het achteraf betalen bij veel mensen verslavend werkt. Hiermee is het immers mogelijk om producten in huis te halen die zij anders nooit zouden kunnen betalen. Dit heeft als gevolg dat mensen veel meer bestellingen gaan plaatsen dan dat zij nodig hebben. Zonder dat zij het door hebben wordt het niet één aankoop, maar zelfs drie of vier. In het bijzonder kan dit bij betalen in termijnen ervoor zorgen dat je maandelijks weer wordt geconfronteerd met je niet betaalde aankopen. Veel mensen gaan zich hierdoor rot voelen om vervolgens nog meer te bestellen. Uiteindelijk leidt dit tot grote financiële problemen. Hierdoor is het bij achteraf betalen dus belangrijk om te onthouden dat je alleen een bestelling plaatst die je op dat moment ook daadwerkelijk kunt betalen. Op die manier voorkom je dat je schulden krijgt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *