voordelen van een bamboe vloer

De voordelen van een bamboe vloer

Wil jij eens iets anders dan anderen in huis hebben? Overweeg dan eens om een schitterende bamboe vloer in huis te nemen. Deze vloer is sinds een paar jaren verkrijgbaar in Nederland en is gemaakt van de allerbeste bamboe. Doordat bamboe een ontzettend milieuvriendelijk materiaal is, past deze vloer perfect bij de wens om beter met onze planeet om te gaan. Hiermee is de bamboe vloer dus ideaal voor iedereen die klimaat bewuster wil gaan leven. Behalve dat de vloer beter is voor het milieu, zijn er nog meer voordelen te onderscheiden. Welke dit zijn? Dat lees je natuurlijk in deze blog! 

1. Duurzaam 

Zoals we al eerder heb genoemd is een bamboe vloer milieuvriendelijk. Dit komt doordat bamboe een 100% natuurlijk materiaal is. Hierdoor duurt het zo’n vijf jaar voordat er genoeg bamboe is gegroeid om een vloer van te maken. Na het oogsten van de bamboe groeit de plant gewoon weer verder. Dankzij het gebruik van dit materiaal hoeft er dus geen nieuw bos geplant te worden. Dit is wel het geval bij hardhout dat er meer dan tien jaar over doet om te groeien. Door een bamboe vloer te nemen ben je direct beter voor onze planeet. 

2. Eenvoudig zelf te leggen 

Net als het Douwes Dekker laminaat van uitstekende kwaliteit is een bamboe vloer gemakkelijk te leggen. Voordat je de vloer kunt gaan leggen, is het belangrijk om de planken eerst 48 uur te laten acclimatiseren. Dit is noodzakelijk doordat bamboe een natuurproduct is en hierdoor kwetsbaar is voor vocht en temperatuurverschillen. Net als laminaat moet je de planken dus even een tijdje laten liggen. Hierna kan je de vloer eenvoudig leggen door de planken op maat te zagen en aan elkaar te tikken. Heb jij twee linkerhanden? Vraag dan eens een familielid om de vloer voor je te leggen. 

3. Gemakkelijk te reinigen en te onderhouden 

Bamboe is een onwijs sterk materiaal. Dit zorgt er niet alleen voor dat de vloer tegen een stootje kan, maar ook nog eens geheel onderhoudsvriendelijk is. Het reinigen van de vloer doe je het snelst door te vegen, stofzuigen en dweilen. Daarnaast heb je geen speciale reinigingsmiddelen nodig om jaren van de vloer te genieten. Is er onverwachts toch een beschadiging ontstaan? Dan kan je dit gemakkelijk zelf repareren met de bijgeleverde reparatiekit.  

4. Geschikt voor mensen met een allergie 

In tegenstelling tot vloerbedekking en een laminaatvloer blijft er bij een duurzame moso bamboe vloer geen vuil, stof en bacteriën achter. Dit is mogelijk doordat deze vloer nauwelijks over diepe naden beschikt. De bamboe vloer is mede hierdoor uitermate geschikt voor iedereen met een allergieën. 

Zoals je kunt lezen heeft een bamboe vloer ontzettend veel voordelen. Zo is de vloer niet alleen duurzaam, maar ook nog eens gemakkelijk te onderhouden en hygienisch. Wat wil je nog meer? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *