De voordelen van kamerplanten

De voordelen van kamerplanten

Kamerplanten worden steeds hipper. Ze staan natuurlijk heel erg leuk in je interieur, maar planten in huis hebben nog meer voordelen buiten dat ze er leuk uitzien. Wij gaan deze voordelen met jou delen. Lees snel verder als je benieuwd bent!

Een schonere lucht in huis

Een kamerplant zorgt ervoor dat je huis ‘gezonder’ wordt. Wellicht heb je dit al wel eens vaker gehoord, maar is dit dan ook echt waar? Het antwoord is ‘ja’, uit veel onderzoeken die kijken naar de impact van planten op de gezondheid van mensen, blijkt dat wanneer je een plant in huis hebt, de luchtkwaliteit in huis beter wordt. Planten zorgen ervoor dat schadelijke stoffen zoals stofdeeltjes en carbon dioxide uit de lucht worden gehaald. Hier geven ze een hogere luchtvochtigheid en zuurstof voor terug. De kamerplanten van Kwekerij de Groot staan dus niet alleen heel leuk in je huis, maar de lucht wordt er ook nog eens beter van. 

Productiever zijn

Een ander voordeel van kamerplanten,wat uit een aantal onderzoeken is gebleken, is dat planten je productiviteit verhogen. Een plant in de buurt hebben, zorgt voor een positief effect op je geheugen, productiviteit en focus. Sommige onderzoeken kwamen tot de conclusie dat je door planten ook minder fouten maakt. Tot slot geven planten je de taak om voor ze te zorgen. Net als bij een huisdier kan het zorgen voor iets je voldoening geven. Dit is al helemaal zo wanneer de zorg die je erin steekt beloond wordt met mooie bloemen. 

Rustige omgeving

Veel mensen vinden het heerlijk om een wandeling te maken. Wanneer jij dit ook hebt, weet je misschien wel hoe goed bomen en planten geluid kunnen dempen. Deze rust kan je door het nemen van een kamerplant dus een beetje in je eigen huis creëren. Planten in je huis nemen heeft een beetje hetzelfde effect als gordijnen; het maakt de kamer mooier en ze zorgen ervoor dat het geluid gedempt wordt en er dus geen kippenhok ontstaat wanneer er meerdere mensen aan het praten zijn. Alleen waar gordijnen de lucht juist vervuilen door de stofdeeltjes die ze afgeven, maakt een plant de lucht dus schoner. Nu is de keus snel gemaakt dus: kom maar op met die kamerplant! 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *