Wsnp traject

Dit is hoe een Wsnp-traject werkt

Wanneer je graag weer uit de schulden wilt komen via de Wsnp dan is dat de eerste stap naar een zonniger tijd. Bij van der Maas willen ze daar graag bij helpen. De aanvraag voor de Wsnp bij de rechtbank wordt gedaan door hun als beschermingsbewindvoerder. Wil je er alle ins en outs van weten? Dan vind je hier een uitgebreide blog over hoe Wsnp precies werkt

Wsnp aanvragen

Wanneer je een Wsnp aanvraagt kan het veel rust geven. En dit is natuurlijk niet alleen voor de cliënt zo maar ook voor de schuldeiser(s). Het is fijn meer over de aanvraag en de vervolgstappen te weten. Tijdens het Wsnp traject zijn er geen aanmaningen, deurwaarders en beslagleggingen meer. Daarom is het prettig als er Wsnp aangevraagd wordt. Bij van der Maas wordt dit in een korte tijd aangevraagd en met een scherpe prijs. Het kan ook via de gemeente alleen kan het daar wat langer duren. 

Minnelijke regeling 

Het is mogelijk om voor de Wsnp aanvraag een minnelijke regeling te treffen. Er wordt gekeken wat de schuldenlijst is, wat de inkomsten zijn en wat er maandelijks bespaard kan worden. Dan wordt er een berekening gemaakt en wat er afbetaald kan worden per maand aan de schulden. 

Wil de minnelijke regeling slagen dan moeten alle schuldeisers akkoord gaan. Wanneer ze het accepteren, kan het driejarige traject starten. Onder begeleiding wordt er gespaard, de schuldeisers krijgen zo hun afgesproken bedrag. Daarna wordt de rest volledig kwijtgescholden. 

Schuldsanering traject

Er moet natuurlijk een compleet overzicht zijn van de gegevens om de aanvraag te doen en geen vertraging op te lopen of afgewezen te worden. Als de aanvraag goedgekeurd wordt start het Wsnp traject dat drie jaar duurt. De schulden worden bevroren en schuldeisers kunnen niet meer bij de persoon aankloppen. Er wordt een bewindvoerder aangewezen die het allemaal goed laat verlopen. 

De bewindvoerder beheert de rekening zodat schulden voorkomen worden en dat de financiële zaken op orde komen en blijven. De persoon moet dan fulltime gaan werken om zoveel mogelijk geld te sparen. Met dat gespaarde geld worden de schuldeisers deels of helemaal betaald. Na drie jaar kan er dan met een schone lei begonnen worden zonder schulden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *