Dit moet op je boodschappenlijst als je een hond neemt

Honden zijn een van de meest populaire viervoeters in nederland en kunnen geweldige huisdieren zijn. Toch besluit je niet zomaar om een hond te nemen, hier is vaak lang wikken en wegen aan verbonden. Dat is niet voor niets, een hond heeft namelijk veel aandacht, energie en verzorging nodig wat een grote verantwoordelijkheid is. Heb jij besloten dat je deze verantwoordelijkheid aan durft en ben je klaar om je eerste hond te kopen? Dan zijn er een aantal dingen die jij ongetwijfeld moet toevoegen aan je boodschappenlijst. Aan het begin zijn er een aantal basisdingen die nodig zijn voor de hond, dit zijn vaak eenmalige of onregelmatige boodschappen. Echter zijn er ook boodschappen die jij regelmatig op het lijstje kan toevoegen, zoals hondenvoer. We bespreken de belangrijkste dingen om eenmalig of op regelmatige basis te kopen wanneer jij een hond neemt. 

Het kopen van voeding voor de hond 

Een hond moet natuurlijk elke dag gevoed worden. Daarom zal hondenvoer regelmatig op jouw boodschappenlijst komen te staan. Vaak is dit beschikbaar in grote hoeveelheden (kilo’s) zodat jij niet elke week nieuw voer hoeft te kopen, super handig! Nu is het wel afhankelijk van de grote van de hond. Een grote hond zal namelijk makkelijk een aantal kilo voer per dag of per week eten wat ervoor zorgt dat jij vaker nieuwe voeding moet kopen, houd hier rekening mee. Ook zijn er verschillende soorten hondenvoer beschikbaar zoals hondenbrokken, droogvoer, natvoer, dieetvoer, diepvriesvoer of aanvullende supplementen. Het grootste verschil in deze soorten voer is de vorm waarin ze komen. Je kan hiermee experimenteren om te kijken wat jouw hond het fijnst vindt. Elk ras heeft bepaalde soorten voeding die wordt aangeraden. Zoek dit eerst goed uit voordat jij naar de winkel gaat. Als laatste qua voeding is het natuurlijk belangrijk om hondensnacks te halen. Beloon je hond af en toe met een lekkere snack, deze kan absoluut niet missen op de boodschappenlijst.

Overige benodigdheden voor de hond

Naast het wekelijks, of maandelijks, kopen van hondenvoer zijn er aan het begin een aantal dingen nodig om met de hond te wandelen, de hond een slaapplek te geven, met de hond te spelen, etc. Om te kunnen wandelen is het natuurlijk van belang om een goede hondenriem te kopen. Tegenwoordig hoeft deze niet altijd om de nek te gaan maar zijn er steeds meer tuigjes die gebruiksvriendelijker zijn voor de hond. Daarnaast wil je je nieuwe hond een fijn plekje in huis kunnen bieden, en plekje helemaal voor zichzelf.  Hierbij denken we meestal aan een bench en/of mand, kleed(s), water en voerbakken, en natuurlijk speeltjes, heel veel speeltjes! Nu heb je eigenlijk alles in huis om de hond een fijn thuis te kunnen bieden. Als laatste zijn er nog een aantal producten met betrekking tot de verzorging van de hond waar je rekening mee moet houden. Afhankelijk van het ras kan het noodzakelijk zijn om de hond te borstelen, hiervoor moet dus een borstel gekocht worden. Daarbij moet iedere hond gewassen worden dus denk dan aan producten zoals hondenzeep, vachtverzorging en anti teken middel. Wanneer jij alle het bovenstaande in huis hebt gehaald staat er niks meer in de weg, jouw hond is klaar voor ontvangst! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *