Dit zijn de laatste trends voor hanglampen

Heel veel ruimtes in huis worden verlicht met een functionele hanglamp. Niet zo gek ook, want hanglampen kunnen hun licht heel goed verspreiden over de ruimte, doordat ze vanaf het plafond naar beneden hangen. Het is natuurlijk veel leuker wanneer een hanglamp niet alleen maar functioneel is, maar ook een bijdrage levert aan de stijl van het interieur van de ruimte. Hanglampen komen in allerlei vormen en maten, en er zijn varianten voor elke stijl van interieur. Lees hieronder wat de laatste trends zijn op het gebied van hanglampen in huis.

De combinatie van zwart en goud

Zwart is al lang niet meer weg te denken uit de wereld van interieur en design. De kleur is de laatste tijd zelfs aan het opleven, maar dan in combinatie met goudtinten. Waar het eerst nog een trend was om metaalkleur in huis te halen, bijvoorbeeld met roestvrij staal of messing, is het nu de beurt aan zwart. Er zijn allerlei hanglampen met zwart als basiskleur en met gouden accenten. Denk aan lampen met een ouderwets ogende lightbulb erin, die goud kleurt wanneer je het licht aanzet. Ook kun je denken aan gouden accenten in het materiaal van de lamp, zoals goud geschilderde onderdelen afgewisseld met materiaal dat zwart kleurt. 

Smart hanglampen

Een trend waar niemand meer omheen kan, is de smart verlichting. De led lampen met een smart kenmerk kun je via de wifi verbinden met een app op je telefoon. Via je telefoon kun je vervolgens van alles regelen, zoals de felheid of de kleur. Ook hanglampen kunnen smart lampen zijn, maar ze zijn dit niet zomaar van zichzelf. Je kunt een speciaal apparaatje bij een hanglamp monteren waardoor je van een normale lamp als nog een smart lamp maakt. Dit kan bijvoorbeeld een apparaatje zijn dat je simpelweg tussen de stekker en het stopcontact in plaatst, of je kunt een dergelijk smart apparaatje professioneel laten monteren bij de lamp. Dit laatste is het beste in geval van hanglampen, omdat je bij deze lampen meestal geen stekker hebt, maar enkel een switch aan de muur.

Meerdere hangende lampen 

Wat nu erg populair is, zijn hanglampen die uit meerdere lampen bestaan. Aan een strook die je aan het plafond bevestigt kunnen bijvoorbeeld een stuk of vier lampen naar beneden hangen. Samen verlichten deze lampen de ruimte, of bijvoorbeeld de etenstafel. De uitstraling van dit soort hanglampen is erg stijlvol en modern. Deze trend zie je vaak voorbij komen in combinatie met de trend om zwart en goud te combineren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *