houten regenton

Dit zijn de voordelen van een houten regenton

Een houten regenton is een geweldige manier om regenwater op te vangen dat van je dak afloopt. Dit helpt niet alleen om water te besparen, maar het kan je ook geld besparen op uw waterrekening! Houten regentonnen zijn er in verschillende vormen en maten. Zo kun je altijd de perfecte regenton voor je behoeften vinden. In deze blog bespreken we de voordelen van het gebruik van een houten regenton en een aantal van de verschillende soorten die beschikbaar zijn op de markt.

Een houten regenton

Verreweg de meeste regentonnen worden van kunststof gemaakt. En dat is best bijzonder, gezien een houten regenton een paar voordelen biedt waar kunststof niet tegenop kan. Het eerste en meest populaire voordeel heeft alles te maken met duurzaamheid. Een houten regenton is namelijk biologisch afbreekbaar en zelfs recyclebaar. Sterker nog zelfs, er zijn houten regentonnen die eerst werden gebruikt als vaten voor wijn. Dat is nog eens creatief recyclen! Daarnaast zijn houten regentonnen vaak beter bestand tegen de zon. Kunststof kan hierdoor op den duur vaal worden. Hout daarentegen krijgt er alleen meer karakter van!

De uitstraling van een houten regenton

Wat naast de verschillende praktische aspecten een groot voordeel van een houten regenton is, is de uitstraling. Wie een beetje op de hoogte is van de laatste woontrends, heeft namelijk in de gaten dat hout terug van weggeweest is in veel verschillende woonstijlen. Voorbeelden hiervan zijn landelijk wonen en een industrieel design. Ook de Scandinavische en Boheemse woonstijl maken beide veel gebruik van hout. Een houten regenton in je tuin wordt zo naast praktisch ook een waardevolle toevoeging aan je inrichting.

Een houten regenton gebruiken

We hebben het er al even over gehad, maar een houten regenton biedt mensen met en zonder een tuin vele voordelen. Zo valt er in ons land vaak regen. Vooral met kortere buien kan er zo wateroverlast ontstaan omdat het regenwater niet snel genoeg in de grond kan zakken. Naast dat een houten regenton een deel van dit water opvangt, kan je het ook hergebruiken voor je planten. Sterker nog zelfs, regenwater is beter voor je tuin omdat hier geen kalk in zit. En dat is bij kraanwater wel het geval.

Een houten regenton kopen

Als je nu ook overtuigd bent van de voordelen van een houten regenton, is er nog een laatste aspect waar je rekening mee moet houden. Dat is namelijk het formaat van je regenton. Een te kleine houten regenton kan namelijk overstromen, en een grotere houten regenton houdt logischerwijze meer regenwater vast. Welke de beste optie voor jou is, hangt dus af van hoeveel regen er bij je in de buurt valt en hoeveel je ervan wilt gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *