Drie doelen van hackers

Drie doelen van hackers

Vroeger werd ik, door mijn ouders, regelmatig gewaarschuwd voor de gevaren van het internet. Op het moment dat ik mijn eerste smartphone kreeg, was ik geneigd om direct alles op het internet te delen; het was immers allemaal nieuw voor mij. Toch grepen mijn ouders, gelukkig, al snel in. Het internet heeft helaas ook een keerzijde. 

Het delen van persoonlijke gegevens kan grote gevolgen met zich meebrengen, indien die gegevens in de verkeerde handen komen door onvoldoende digitale veiligheid. Hierdoor is het ook belangrijk dat je niet op iedere website je persoonlijke gegevens vrijgeeft. Indien de website onvoldoende IT-security heeft, kan de website, en daarmee jouw data, in de handen van hackers komen. Maar waarom zijn hackers zo geïnteresseerd in het hacken van websites?  

Bestanden aanpassen

Als een website gehackt is, hoeven consumenten dit niet direct te merken. De hackers kunnen ook onmerkbaar bestanden aanpassen, waardoor het vertrouwen in het bedrijf blijft. Hierdoor zullen consumenten onwetend hun gegevens invullen op de website bij het afrekenen of het leggen van contact. Ze weten immers niet dat hackers de website in handen hebben. Door het aanpassen van bestanden kunnen de hackers in korte tijd gegevens van personen ontvangen. 

Informatie vinden

Op de achterzijde van een website staat vaak veel informatie dat niet zichtbaar is voor de bezoekers. Hackers zijn vaak op zoek naar zoveel mogelijk informatie. Door het hacken van een website kan deze informatie vrijkomen, waardoor dit ook een goede reden voor het hacken kan zijn. De website kan immers voorzien zijn van wachtwoorden en andere gevoelige informatie. 

Chanteren

Hackers zijn ook regelmatig uit op het ontvangen van geld. Indien zij een website in handen hebben, kunnen zij de eigenaar van de website of klanten chanteren. Hierbij zullen zij een bepaald bedrag eisen, waarna de eigenaar of de klanten hun gegevens terug zouden krijgen. In werkelijkheid blijkt het betalen van het geëiste bedrag echter enkel te leiden tot grotere problemen… Trap er dus niet in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *