behandeling met fillers

Een behandeling met fillers in de praktijk

Veel mensen ergeren zich wel eens aan hun uiterlijk: diepe rimpels bij de mond, hele dunne lippen of een ingevallen kaaklijn. Een behandeling met fillers kan dan uitkomst bieden en je weer wat extra zelfvertrouwen geven als je in de spiegel kijkt. Ben je geïnteresseerd in fillers? Lees er alles over in deze blog.

Wat zijn fillers?

Als je filler letterlijk vertaald vanuit het Engels naar Nederlands geeft het al aan wat het doet: vuller. Een filler is een injectable, wat betekent dat het met een zeer fijne naald in je huid wordt gebracht. Dit kan op verschillende plekken worden gedaan, zoals je lippen of je wangen. Een filler vult als het ware de plek waar het wordt ingespoten. Met name als je ouder wordt, kan je gezicht er wat ingevallen uit zien. Door middel van een behandeling met fillers kun je dan zorgen voor meer volume in je gezicht, waardoor je weer een frisse en jongere uitstraling krijgt.

Hoe gaat een behandeling met fillers in zijn werk?

Als je voor het eerst een behandeling met fillers gaat doen, vindt er vooraf een intakegesprek met de behandeld arts plaats. Je kunt dan je wensen kenbaar maken en je krijgt dan de benodigde informatie over de behandelwijze. Als je besluit om de behandeling te doen, gaat dit als volgt in zijn werk. Je krijgt een aantal injecties, waarbij de vloeistof onder de huid wordt gespoten. Dit kan bijvoorbeeld onder een rimpel zijn of een plek waar je meer volume wilt. De vloeistof trekt daar vocht aan en houdt dit vervolgens ook vast. Hierdoor worden rimpels of plekken met weinig volume weer opgevuld. De injectie bevat ook een verdovend middel, waardoor je huid gevoelloos wordt. Na de behandeling met fillers zie je meteen al verschil, maar het resultaat wordt de eerstvolgende weken nog mooier. Na enkele weken kun je dan terug gaan en met de arts bekijken of een tweede behandeling nodig is.

Gevaarlijke permanente fillers versus veilige afbreekbare fillers

Er zijn veel horrorverhalen over mislukte behandelingen met fillers. Dit betreft echter vaak permanente fillers die in Nederland verboden zijn. Bij permanente fillers is er namelijk een grote kans dat er op de lange termijn infecties ontstaan. 

De meeste chirurgen gebruiken hyaluronzuur fillers, omdat het lichaam deze stof herkent als lichaamseigen en het is ook afbreekbaar. De kans op een allergische reactie is hierdoor erg klein. De huid wordt met hyaluronzuur bovendien weer soepel en veerkrachtig gemaakt. Hiernaast zijn er ook fillers die de aanmaak van collageen stimuleren. Het voordeel van deze fillers is dat ze zowel volume toevoegen aan de huid als zorgen voor een structurele versteviging en verbetering van de huid.

Voor welke plekken is een behandeling met fillers geschikt?

Fillers kunnen op vele plekken in het gelaat worden ingebracht: 

  • Mond (rimpels of hangende mondhoeken)
  • Jukbeenderen
  • Acne-littekens
  • Kaaklijn
  • Kin
  • Lippen
  • Neus (plooi of correctie)
  • Oorlellen
  • Slapen
  • Wallen onder de ogen

De veelvoorkomende diepe fronsrimpel in het voorhoofd of lachrimpels bij de ogen worden niet behandeld met fillers, maar met spierontspanners. Dit geldt voor alle rimpels in de bovenkant van het gezicht, want deze rimpels worden veroorzaakt door spierwerking. Rimpels in de onderkant van het gezicht worden veroorzaakt door een verslapping van de huid. Dit kan komen door veroudering of afvallen.
Wil je meer weten over een behandeling met fillers? Kijk dan op deze site: https://nationaalhuidcentrum.nl/behandelingen/fillers/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *