Een bouwkundige keuring in Rotterdam komt meerdere malen van pas

Als koper word je altijd aangeraden om een bouwkundige keuring in Rotterdam uit te laten voeren. En deze keuring zal jou meerdere malen goed van pas kopen. Je neemt contact op met een bouwkundig ingenieur als je een bod wilt gaan uitbrengen op een woning. Je moet dus vrij zeker zijn dat je dat huis wilt kopen en dat je geïnteresseerd bent. De bouwkundige keuring in Rotterdam wordt dan voordat je de koop in werking zet uitgevoerd en daar krijg je een rapport van. In dat rapport staat exact wat er mis is aan het huis en dan wordt alles bekeken. Zijn er te veel gebreken, dan kan dat je beslissing beïnvloeden. Hier lees je over drie situaties waarin de bouwkundige keuring je goed van pas zal komen.

Geen beslissing maken zonder bouwkundige keuring Rotterdam

Het is niet verstandig om aan te geven dat je de woning wilt kopen zonder dat je het rapport van de bouwkundige keuring hebt gezien. Jij bent namelijk geen expert en de verkoper is niet onafhankelijk, dus het is goed mogelijk dat er gebreken naar voren komen die niemand aan het licht heeft gebracht of die voor de leek niet zichtbaar zijn. Als je een bouwkundig rapport ontvangt waaruit blijkt dat er meer aan de woning gedaan moet worden dan je verwacht had, dan kun je twee dingen doen. Je kunt van de koop afzien en jezelf een miskoop besparen, of je kunt de onderhandelingsfase ingaan en een lager bod uitbrengen.

Sterk onderhandelen

Besluit je dat je de woning toch graag wilt hebben, maar dat je er niet de hoofdprijs voor wilt betalen, dan is dat een hele logische reactie. Na de bouwkundige keuring in Rotterdam weet je exact wat er nu gerepareerd moet worden, wat er in de toekomst moet worden gerepareerd en wat de jaarlijkse onderhoudskosten zullen zijn. Aan de hand daarvan reken je uit wat het huis wel waard is en hoeveel je je kunt veroorloven uit te geven. Met het rapport van de bouwkundige keuring in Rotterdam ga je dan de onderhandelingen in met een sterke positie. En als het rapport inderdaad slecht is, dan is er een grote kans dat de verkoper jouw bod accepteert.

Een hypotheek krijgen

Een laatste situatie waarin je je bouwkundige keuring in Rotterdam weer nodig kunt hebben is wanneer je een hypotheek gaat aanvragen. Sommige hypotheekverstrekkers vragen dat je dit document toevoegt, voordat ze je een lening geven. Het rapport dat je bij de beslissingsfase al had aangevraagd doet je dan dus nogmaals een dienst. Nadat je de hypotheek gekregen hebt, is de woning van jou.

De uitgaven vraag je terug

Je kunt de kosten voor de bouwkundige keuring in Rotterdam terugvragen van de belasting als je de woning die gekeurd is ook gekocht hebt. Dit document betaalt zichzelf uiteindelijk dus vaak vanzelf terug. Je weet exact wat je koopt, kunt correct en onderbouwd onderhandelen, regelt financiering en trekt daarna je schitterende nieuwe woning in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *