schoonmaakschema maken

Een schoonmaakschema maken, waarom?

Schoonmaken vindt bijna niemand een pretje. Het kost veel tijd en moeite en het is iets waar eigenlijk geen einde aan komt. Een schoonmaakbedrijf Nieuwegein inhuren kan iedereen maar kan veel geld kosten als je het zelf ook kan doen. Een rommelig huis vindt niemand fijn en kan voor veel stress zorgen. Een goede oplossing voor dit werkje is een schoonmaakschema maken. Een schoonmaakschema zorgt voor veel overzicht bij het schoonmaken en zorgt ervoor dat je het werk veel beter kan verdelen. In dit blog zal ik je uitleggen wat dit is en hoe je het kan toepassen.

Wat is een schoonmaakschema ?

Bij een schoonmaakschema heb je alle taken die je in het huishouden moet doen verdeeld op staan. Er zijn een aantal taken die je dagelijks moet doen, andere wekelijks, en andere maandelijks.

Onder dagelijkse taken valt bijvoorbeeld spullen opruimen nadat je het hebt gebruikt, zo voorkom je onnodige rommel. Ook valt hieronder de vuile vaat dat dit opgeruimd en schoongemaakt moet worden. Ook het afnemen van het aanrecht en de tafel valt onder een dagelijkse taak. Als je dit minder vaak doet wordt het al snel heel vies en is het niet meer fijn om eraan te werken.

Onder wekelijkse taken valt bijvoorbeeld alle bedden verschonen, na een week erop geslapen te hebben is het goed om deze te verschonen. Ook is het goed om de keuken helemaal schoon te maken van top tot teen. Alle vloeren in het huid dweilen en zuigen en ook de wc, badkamer kranen moeten schoongemaakt worden. Dit kost natuurlijk extra tijd, maar daarom hoeft dit maar eenmaal per week.

Onder maandelijks valt de koelkast van binnen en van buiten helemaal reinigen. Je kan in de koelkast soms iets morsen en na tijd bouwt dit op en gaat dit stinken. Ook bijvoorbeeld de wasmachine reinigen. 

Waarom een schoonmaakschema

Een schoonmaakschema zorgt voor veel overzicht in het huishouden. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en is het huis altijd schoon. Schoonmakers maken vaak ook gebruik van een schoonmaakschema. Deze schoonmakers maken gebruik van schoonmaakdiensten en maken het zichzelf net iets makkelijker door gebruik te maken van een schoonmaakschema.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *