waterontharder voordelen

Een waterontharder: wat zijn de voordelen?

Een waterontharder kent veel voordelen waardoor de aanschaf zeer aantrekkelijk wordt. Zo bespaar je jezelf een hoop tijd met het wegboenen van kalkaanslag in de badkamer. Met de ontharder heb je hier geen last meer van doordat er met een ontharder geen kalk meer in het water zit. Hierdoor voelt het water ook direct zacht aan waardoor het beter is voor je haar en huid tijdens het douchen. Nadat je eenmaal zachter water hebt gevoeld wil je niet meer terug. Doordat er geen kalk meer in het water zit, gaan je elektrische apparaten veel langer mee. Hierdoor hoef je de wasmachine, de vaatwasser en de douchekop minder vaak te vervangen of te repareren. Je kleding en vaat blijft hierdoor schoon en de straal blijft hard tijdens het douchen doordat de douchekop niet verstopt raakt door kalk. 

Geld besparen met een waterontharder

Met de toevoeging van een waterontharder slijt je kleding minder snel tijdens het wassen. Je merkt ook dat je kleding veel zachter aanvoelt. Doordat je kleding minder snel slijt hoef je ook minder vaak nieuwe kleding, handdoeken of beddengoed te kopen. Daarnaast bespaar je flink op wasmiddel en zeep doordat je hier veel minder van nodig hebt wanneer je een waterontharder in huis hebt. Met een ontharder hoef je maar de helft van de zeep of wasmiddel te gebruiken dan dat je normaal doet. Je hoeft ook geen schoonmaakmiddelen meer te kopen tegen kalk in huis. Ook bespaar je tot 20% op je energierekening en gaat de boiler veel langer mee en vergt vraagt deze om minder onderhoud. Hierdoor kun je uiteindelijk geld in je zak houden. De kosten voor een ontharder verdien je uiteindelijk weer terug doordat je flink bespaart op andere zaken.

Een betere keuze voor het milieu

Een waterontharder is goed voor het milieu doordat je bespaart op de energiekosten. Ook gebruik je minder schoonmaakmiddelen en zeep waardoor je uiteindelijk ook minder plastic verbruikt. Naast dat het beter is voor het milieu is het ook beter voor je huid. Mensen die een droge huid hebben of last hebben van eczeem hebben baat bij een ontharder. Dit water is veel zachter en daardoor beter voor de huid. Ook breekt je haar minder snel af met zacht water en blijft je haar zacht. Hierdoor hoef je ook minder conditioner te gebruiken en bespaar je op stylingproducten doordat je haar veel beter zit. 

Een interessante optie voor bedrijven 

Je kopje koffie smaakt ineens een stuk beter doordat de kalk uit het water wordt gehaald met een waterontharder. Dit is ideaal voor thuis maar ook voor bedrijven. Zeker schoonheidssalons of kapsalons kunnen baat hebben bij een waterontharder. Je klanten zullen dit voelbaar merken doordat hun haar nog zachter wordt en het is goed voor de huid. Bedrijven en salons besparen hiermee ook flink op reinigingsproducten zoals shampoos en zeep doordat je hier minder van nodig hebt. Hierdoor is het goed voor het milieu, voor de kosten en voor de klant. Reden genoeg om over te stappen op een ontharder voor zachter water zonder kalk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *