Fotoboek maken tips

Fotoboek maken? Gebruik deze handige tips!

Kom jij na een vakantie of weekendje weg ook altijd terug met honderden foto’s? Dan is het zonde om deze op een harde schijf te zetten en er vervolgens (bijna) nooit meer naar te kijken. Veel leuker is het maken van een fotoboek. Een echt fotoboek pak je er veel gemakkelijker bij en kan ook nog een leuk accessoire zijn voor in je interieur.

Zo blader je samen met je geliefde, familie of vrienden vaker even door jullie reisfoto’s heen om alle leuke herinneringen opnieuw te beleven. Overtuigd om zelf aan de slag te gaan met het maken van een fotoboek? In dit artikel delen wij handige tips voor een mooi fotoboek!

Profiteer van korting: met deze aanbieding van Fotoboeken.nl profiteer je van korting op je fotoboek!

Tip 1. Neem je tijd

We moeten toegeven dat het een fotoboek maken behoorlijk wat tijd kost. Veel mensen beginnen aan het maken van een fotoboek, maar zijn al snel het overzicht kwijt en weten niet meer hoe ze verder moeten. Zonde, want zo blijven je reisfoto’s enkel op de harde schijf staan. Wij adviseren om gelijk na je reis te beginnen met het fotoboek, maar neem er de tijd voor. Het fotoboek hoeft niet binnen twee avonden af te zijn.

Tip 2. Selecteer de leukste vakantiefoto’s

De eerste stap bij het maken van een fotoboek is het maken van een selectie. Selecteer de leukste vakantiefoto’s en zorg ervoor dat deze indien gewenst bewerkt zijn. Plaats deze foto’s in een aparte map, zodat je tijdens het maken enkel de foto’s in de juiste tijdsvolgorde hoeft te zetten. Eventueel kan je binnen deze map ook nog aparte mappen maken voor elke dag of bestemming tijdens je reis.

Tip 3. Juiste formaat

Het juiste fotoboek kiezen is ook ontzettend belangrijk om een mooi album als resultaat te krijgen. Het beste kan je kiezen voor een platliggend fotoboek, zodat de foto’s het beste tot hun recht komen. Een groot voordeel van een platliggend fotoboek is dat je geen last hebt van randen waardoor je foto’s gedeeltelijk wegvallen. Vaak is dit type fotoboek iets duurder, maar naar onze mening zeker de moeite waard.

Verder is het formaat ook ontzettend belangrijk. Door bij alle fotoboeken te kiezen voor hetzelfde formaat wordt jouw verzameling aan fotoboeken één geheel. Een a4 fotoboek is eigenlijk altijd een goede keuze. Ook kan je kiezen voor een vierkant fotoboek.

Tip 4. Beperk de tekst

Een fotoalbum van je vakantie moet natuurlijk geen compleet dagboek worden. Voorkom daarom lange lappen tekst door momenten en herinneringen zo kort mogelijk te beschrijven. Ons advies is om de tekst te beperken tot 1 of 2 zinnen. Korte zinnen kunnen vaak al een heel verhaal vertellen.

Tip 5. Ruime indeling

Bij het maken van een fotoboek is het belangrijk om foto’s de ruimte te geven. Plaats niet op elke pagina meer dan 10 foto’s om te besparen op het aantal pagina’s van je fotoboek. Je bent misschien goedkoper uit en sneller klaar als je dit wel doet, maar een ruime indeling ziet er veel mooier uit. Zorg ervoor dat je foto’s helemaal tot hun recht komen met een ruime indeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *