Gas besparen is kinderspel

Gas besparen is kinderspel

Het is inmiddels algemeen bekend dat de gasprijzen momenteel flink aan het stijgen zijn. De voornaamste reden hiervan is dat wij ons gas importeren vanuit Rusland. Dit land heeft vanwege de coronacrisis minder gas uit de bodem gehaald, waardoor er momenteel een hogere vraag naar gas is dan dat Rusland kan bieden. Doordat de vraag hoger is dan het aanbod, is de gasprijs ondertussen verdubbeld. Voor veel mensen met een laag inkomen betekent dit helaas dat de kachel niet meer iedere dag aan kan. Om te voorkomen dat steeds meer mensen in de kou terecht komen, vertellen wij je in deze blog graag hoe je het beste gas kan besparen. Iets dat wij met zijn allen momenteel harder nodig hebben dan ooit tevoren!

1. Isoleer de cv-leiding

Wist je dat een cv-ketel niet standaard geïsoleerd is? Om te voorkomen dat je de meeste warmte al verliest voordat het jouw woonkamer heeft bereikt, is het verstandig om de cv-leiding te isoleren. Dit kan je gelukkig gemakkelijk zelf doen doordat het isolatiemateriaal in vrijwel iedere bouwmarkt wordt verkocht. Door deze eenvoudige oplossing bespaar je zo’n €16 per jaar.

2. Breng radiatorfolie aan

Een van de grootste oorzaken voor het verlies van warmte in huis zijn de muren. Het is dan ook niet zo gek dat jouw radiatoren gedeeltelijk warmteverliezen. Dit ontstaat doordat de achterkant van de radiatoren zich bevinden bij de muur. Hierdoor trekt een gedeelte van de warme lucht uiteindelijk in de muur. Met radiatorfolie zorg je ervoor dat de warmte van jouw radiatoren niet alleen in huis blijft hangen, maar bespaar je ook ongeveer €7 per vierkante meter.

3. Zet de thermostaat een graad lager

Wanneer je aanzienlijk meer geld wilt besparen op jouw energierekening, dan kan je er het beste voor kiezen om de thermostaat een graad lager te zetten. Met iedere graad waarmee je de kamertemperatuur verlaagt, bespaar je 7% op je totale gasverbruik. Het loont dus echt om een uur voordat je naar bed gaat de kachel te verlagen naar vijftien graden. Ga je binnenkort op vakantie? Dan mag de temperatuur in huis gerust vijf tot tien graden zijn.

4 Gebruik tochtstrips

Merk jij dat er tocht is bij jouw ramen en deuren? Maak dan eens gebruik van verschillende tochtstrips in huis. Hiermee voorkom je gemakkelijk dat de koude lucht jouw woning in trekt, Een bijkomend voordeel hiervan is dat met tochtwering je thermostaat nog een graadje lager kan. Je zou het misschien niet verwachten, maar met tochtstrips bespaar je €60 per jaar. Door bovenstaande tips toe te passen in jouw huis zal je merken dat jouw energierekening lager is. Wil je nog meer besparen? Kies er dan eens voor om jouw huis te isoleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *