Gemakkelijk sfeer creëren met een kopspiegellamp

Een goede sfeer is altijd fijn, of het nou om de woonkamer, slaapkamer, een relaxplek onder de overkapping of totaal ergens ander gaat. Maar hoe creëer je nou sfeer in een kamer? Het gebruiken van sfeerlicht is vaak een van de eerste dingen waar aan gedacht wordt, en dat is dus precies waar dit blog over gaat. Lampen zijn er in talloze soorten, maten en kleuren. Het uitzoeken van sfeerlicht is dan ook geen makkelijke opgave. Gelukkig bestaan er kopspiegellamppen. We vertellen je in dit blog meer over dit type lampen.

Wat stelt dat nou voor, een kopspiegellamp?

Misschien ben je al wel bekend met het begrip “kopspiegellamp”, of juist totaal niet. Een kopspiegellamp is voorzien, zoals de naam al doet vermoeden, van een spiegellaag. Er zit een chromen rand om de lamp heen, deze zorgt ervoor dat het licht naar onder wordt weerkaatst in plaats van naar boven.
Doordat de lamp een uniek effect creëert, is deze de afgelopen tijd erg populair geworden.
Het is geen lamp waarmee je de kamer een stuk lichter maakt. De lamp zien we juist vaak terugkomen in theaters, kapperszaken en tentoonstellingen als er extra sfeer moet worden gecreëerd. Door de chromen rand kun je recht in de lamp kijken zonder last van je ogen te krijgen, ideaal!

Waarom een kopspiegellamp en geen andere sfeerlamp?

Kopspiegellampen zijn, zoals bijna elke lamp, te verkrijgen in verschillende soorten en afmetingen. Om te beginnen is het erg voordelig om op zoek te gaan naar kopspiegellampen in de uitvoering van een LED lamp, dit brengt erg veel verschillende voordelen met zich mee.
Mocht je op zoek gaan naar kopspiegellampen om deze aan te schaffen is online lampenwinkel “Samelight” zeker een aanrader. Samelight biedt een zeer uitgebreid assortiment en verkoopt kopspiegellampen die ook LED lampen zijn. LED brengt de volgende voordleen met zich mee:

  • Hoge energie-efficiëntie (tot wel 90%)
  • Levensduur van 35.000 tot 50.000 uur
  • Verschillende kleuren
  • Tal van verschillende sterktes

Dat de kopspiegellamp geen lamp is om heel de kamer een stuk lichter mee te maken betekent niet dat je dadelijk in een donkere kamer zit. Door eventueel meerdere lampen te plaatsen en in te spelen op de grootte van de kamer met de sterktes van de lamp is het makkelijk om je kamer een unieke sfeer en toch een stuk meer licht mee te geven.

Kopspiegellamp niks voor jou?

Mocht een kopspiegellamp toch niks voor jou zijn, dan is het de moeite waard om eens te gaan kijken voor Calex lampen. Binnen het aanbod van dit gerenommeerde lampenmerk, vind je misschien wel precies wat jij zoekt! Lampenfabrikant Calex is er een die blijft innoveren en zorgt ervoor dat er voortdurend nieuwe modellen lampen uitgebracht worden.
Calex lampen zijn lampen die onder andere veel ingezet worden om het interieur van horecagelegenheden van extra sfeer te voorzien. Ze hebben dezelfde sfeervolle uitstraling als de ouderwetse gloeilamp. Natuurlijk zijn Calex lampen tevens verkrijgbaar als LED lampen, zodat ook zij energiezuiniger zijn en langer meegaan dan traditionele verlichting.

Aan de slag

Nu is het aan jou om de keuze te maken welke lamp het beste bij jouw behoeften past. Wil je een lamp die zorgt voor een unieke sfeer in de kamer? Dan is de kopspiegellamp misschien wat voor jou. Ben je echt op zoek naar een aparte lamp met de warme uitstraling van de ouderwetse gloeilamp, dan is het hoogstwaarschijnlijk een goed plan om eens een kijkje te nemen bij Calex lampen. Succes bij het vinden van jouw perfecte sfeerverlichting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *