perfecte bedlampje

Het perfecte bedlampje, hoe kies je die?

Ben je op zoek naar een fijn bedlampje? Dan zul je merken dat het nogal een lastige zoektocht is. Het aanbod leuke bedlampjes is namelijk ontzettend groot, en het kan dus lastig zijn de knoop door te hakken. Daarom vind je in dit blogje een overzicht van de opties voor een leuk bedlampje, of deze nu voor jezelf is of voor je kind. Want een bedlampje kan natuurlijk zowel voor volwassenen als voor kinderen zijn.

Bedlampje voor volwassenen

Als je graag een lampje voor bij je eigen bed wilt kopen dan is het belangrijk dat je eerst besluit wat de reden daarvan is. Je kunt bijvoorbeeld enkel een klein bedlampje willen zodat je ’s nachts de grote lamp niet aan hoeft te doen als je naar de wc moet. Dan wordt je partner niet wakker van je nachtelijke toiletbezoekjes. Bovendien is zo’n lampje met zacht licht heel prettig om te branden als je nog even aan het kletsen bent in bed. Kies in dat geval voor een bedlampje met een kapje of in ieder geval voor een lampje waarbij het peertje niet direct zichtbaar is. Ook kun je het beste een peertje kopen met zacht, warm licht. Gelig licht is heel prettig in de slaapkamer, en blauw (koud) licht houdt je juist wakker. Let daarop bij het kopen van een peertje voor het lampje bij je bed!

Lampje om bij te lezen

Als je niet alleen jezelf wilt bijschijnen als je ’s nachts naar de wc moet, maar ook graag voordat je gaat slapen een boek leest in bed moet je natuurlijk een feller lampje hebben. In dat geval is het sowieso slim om een bedlampje te kiezen dat je aan de muur achter het bed of aan het bedframe bevestigt. Als je het lampje namelijk op het nachtkastje zet is de kans groot dat je het boek er niet goed mee kunt lezen. Je moet hem als het ware op de pagina’s kunnen richten, en het is fijn als het licht dan van achteren komt. Anders schijnt het namelijk in je gezicht, en dat is niet prettig zo vlak voordat je gaat slapen. Een lampje op het nachtkastje (oftewel een tafellampje) is dus prettig voor als je weinig licht nodig hebt, en een wandlampje dat je qua richting kunt aanpassen is perfect voor als je graag leest in bed.

Lees ook: Shop online bij Emma Matras alles voor een goede nachtrust.

Het beste bedlampje voor kinderen

Als je niet voor jezelf maar voor je kind een leuk bedlampje zoekt dan is het goed om te weten dat kinderen ’s nachts gebaat zijn bij zacht, indirect licht. Het maakt in principe niks uit of je kiest voor een wandlampje of een tafellamp, maar het peertje moet zeker niet zichtbaar zijn. Je ziet vaak dat lampjes voor kinderen een leuke, speelse vorm hebben, en heel diffuus licht geven. Dat is dan ook de bedoeling bij bedlampjes voor kinderen. En natuurlijk heb je ook nog de super kleine varianten die je gewoon in het stopcontact steekt. Deze zijn bedoeld om de hele nacht te branden, zodat je kleintje minder bang is in het donker. Een normaal bedlampje is daar wat minder geschikt voor, want deze geeft net iets teveel licht daarvoor.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *