ondernemen in je eigen winkelpand

Hoe begin jij met ondernemen in je eigen winkelpand?

Door de online wereld is er ontzettend veel verandert in winkelstraten. Er staan meer panden leeg dan ooit. Toch biedt dit ontzettend veel kansen. Met de lage rente is het ontzettend gaaf om je eigen onderneming te starten met een online webshop en een vast winkelpand? Maar hoe haal jij het maximale uit jouw winkelpand? 

De raamstickers

Je moet je klant die door de winkelstraten loopt naar je winkel proberen te halen en dat begint al met het 1e aanzicht. De raamstickers in de stijl van je winkel plak je op je ramen om je klanten te overtuigen om naar binnen te halen. Je raamstickers maken of breken de 1e indruk van je klant. Zorg dat je opvalt, maar ook weer niet te. Zorg dat je uniek bent, maar ook weer niet buiten de boot valt. Hanteer jij de juiste raamstickers dan zal jij merken dat je daarmee klanten over de streep trekt. 

De strategie

Tussen de zinnen door had in je de introductie kunnen lezen dat een winkelpand met een webshop ontzettende effectief is. Het is daarom ook verstandig om te bekijken waar je je voornamelijk op wilt focussen. Want stuur jij meer op je webshop dan heb je wellicht minder voorraad nodig voor in de winkel. Maar het kan ook andersom werken. Focus jij je meer op de winkel dan hoef je minder aandacht te besteden aan bijvoorbeeld je online marketing. 

Een goede tussenweg werkt over algemeen het best. Het draait om de balans.  Vooral in het begin is het lastig, omdat je hoogstwaarschijnlijk minder start kapitaal hebt dan wanneer je al een paar jaar lang onderneemt. Doordachte keuzes zijn dan juist belangrijk, omdat je niet wilt dat je je geld weggooit en niet weet waar naar toe. Een gedegen strategie is dan juist belangrijk. 

Overige

Iedereen kan en mag beginnen met ondernemen mits je bent ingeschreven bij de KvK. Vervolgens dien je alles in kannen kruiken te hebben met de Belastingdienst. Doe een gedegen markt onderzoek, want weet wat er speelt in de markt in ontzettend belangrijk. Inventariseer je voorraad. Zorg dat je niet te veel voorraad hebt, want kapitaal dat je in je voorraad investeert krijg je niet meer terug (rentekosten). Stel algemene voorwaarden op en vervolgens regel je verzekeringen. Want je wilt niet onnodig risico lopen op je pand, jezelf en of eventueel personeel. Want ben je niet goed verzekerd dan gaat dat altijd gepaard met dat het jouw geld kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *