Hoe belangrijk is slaap voor de baby?

Slaap is erg belangrijk voor een baby. Tijdens het slapen verwerken babys namelijk alle prikkels die ze de hele dag hebben meegekregen. Als je baby slecht slaapt, is het dan ook echt iets om je zorgen over te maken. Je baby dient namelijk elke nacht goed door te slapen zodat de baby de volgende dag weer lekker fit is. Wanneer je baby slecht slaapt, is het handig om te kijken hoe je de baby aan een goed slaapritme kunt helpen. 

Tips om je baby langer te laten slapen

Als je een baby hebt die een slecht slaap ritme heeft, kan het natuurlijk ook voorkomen dat de baby weinig en onrustig slaapt. Als ouder is dit erg om te weten. Om je kind langer te laten slapen, is het handig om je kind in de avond meer voeding te geven. Hierdoor kan het voorkomen dat je kind langer blijft slapen dan normaal. Dit betekent dat je kind in één keer de hele nacht door zal slapen. Zo kun je direct beginnen met een goede slaapritme. 

Hoevaak slapen babys

Babys hebben veel slaap nodig. Als de baby geen slaap heeft of niet kan slapen, is het handig om even met de baby naar de dokter te gaan. Een baby slaapt na het krijgen van de fles. Normaal gesproken krijgt een baby 4 a 5 keer per dag de fles. Na het drinken van de fles laat je de melk even zakken. Als dit is gelukt, kun je de baby op bed leggen. Bijna alle baby’s vinden het heerlijk om te slapen na de fles. Wanneer je eigen kind niet kan slapen na de fles, is dit wel iets om je echt zorgen over te maken. Maak daarom direct een afspraak met de dokter zodat je zo snel mogelijk weet wat er aan de hand is met je kind.

Een slaapcoach

Als je wilt dat je baby sneller slaapt en en goede slaapritme heeft, dan is het wellicht handig om een slaapcoach in te huren. Een slaapcoach kan er namelijk voor zorgen dat de baby weer in een normale slaapritme komt. Wanneer de baby problemen heeft met zijn of haar slaap, dan zal je eerst langs de dokter moeten. De dokter kan je doorverwijzen naar een slaapcoach zodat je baby binnen een korte tijd weer een goede slaapritme heeft. 

Wandel vaker met je kind

Als je baby een slecht slaap ritme heeft, dan heb je ook de mogelijkheid om langer en vaker met je kind te wandelen. Een kind vindt dit heerlijk en wordt er ook erg moe van. Dit betekent dat je kind sneller in slaap valt waardoor de baby toch nog rust pakt. Let wel op, dit is maar een tijdelijk oplossing. Als je lang de baby in slaap wandelt, kan dit er ook voor zorgen dat je baby een erg slechte nachtrust krijgt. Als ouder wilt je dit natuurlijk voorkomen en daarom is het handig om een slaapcoach in te schakelen. Een slaapcoach kan samen met jou tot een goede oplossing komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *