ontspannen avond voor jezelf

Hoe creëer jij een ontspannen avond voor jezelf? 

Ontspanning is iets wat iedereen op zijn tijd wel kan gebruiken en zelfs nodig heeft. Bij veel mensen schiet dit er nog wel eens bij in terwijl het toch belangrijk is om je rust te nemen. In deze blog lees jij hoe je voor jezelf een avond vol ontspanning kun creëren. 

Een wandeling maken 

De perfecte manier om even je hoofd leeg te maken en daarbij ook nog eens in beweging te zijn. Een wandeling kan wonderen doen en is ook een vorm van ontspanning. Vraag een vriend of vriendin mee voor wat extra gezelligheid of kies er juist voor om er even in je eentje op uit te gaan. Het wandelen heeft een positief effect op lichaam en geest en is de eerste stap naar jouw avond vol ontspanning 

Trek je pyjama aan 

Na een lange dag in spijkerbroek is er niets lekkerder dan een heerlijk huispak aantrekken. Teruggekomen van je wandeling kun jij jezelf in een heerlijke pyjama hijsen. Als dame kun jij bijvoorbeeld voor een Charlie Choe dames pyjama (https://www.pyjama-webshop.nl/dames-pyjama-s/charlie_choe.html) kiezen en de mannen kunnen voor een Schiesser heren pyjama (https://www.pyjama-webshop.nl/heren-pyjama-s/schiesser.html) gaan. Kruip met jouw pyjama lekker onder een kleedje op de bank en de avond kan beginnen. 

Lezen 

Na die heerlijke wandeling en het aantrekken van een fijne outfit kun je jouw favoriete boek erbij pakken. Eens een keer wat anders dan door de social media scrollen en allerlei artikelen lezen. Uit onderzoek blijkt dat lezen zorgt voor minder stress en laat dat nou het perfecte ingrediënt zijn voor ontspanning. 

Als je nou echt niet van lezen houdt kun je er ook voor kiezen om een meditatie te doen. Op het internet zijn genoeg meditatie filmpjes te vinden. Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is lekker gaan zitten en luisteren naar een rustige stem en fijne muziek. 

Je favoriete serie 

Tegen een ouderwetse filmavond of serie marathon zegt je natuurlijk geen nee. Pak je favoriete serie of film erbij en zak lekker weg op de bank of misschien wel in bed. Steek er wat kaarsjes bij aan en zorg voor een lekkere snack in de buurt en jouw avond is compleet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *