Hoe haal je het snelst je motorrijbewijs?

Je krijgt je motorrijbewijs helaas niet als je je autorijbewijs hebt gehaald. Ben jij nog wel aan het lessen voor je motorrijbewijs, en kun je niet wachten tot je hem hebt? Wij geven een aantal tips om zo snel mogelijk de weg op te kunnen!

Oefenen, oefenen, oefenen

Om je motorrijbewijs te halen, moet je 3 examens hebben afgelegd: 1. Theorie examen, 2. Voertuigbeheersing en 3. Verkeersdeelneming. Het eerste examen is je AVB. Tijdens dat examen worden er 7 bijzondere verrichtingen uitgevoerd waarvan je er 5 moet halen om te kunnen slagen. Oefen daarom eens met je fiets of scooter de bijzondere verrichtingen, zodat je wat meer inzicht krijgt. Wil je je motorrijbewijs halen in Groningen? Oefen dan alvast goed de CBR-routes.

Achtjes draaien, noodstop en slalom

De meeste tijd in het rijden zit in de achtjes. Zodra je deze onder de knie hebt, gaan de andere oefeningen ook veel makkelijker!

Bereid je lessen goed voor

Kijk online video’s op YouTube over alle proeven, en kijk eens op welke criteria je wordt beoordeeld. Dit kun je terugvinden bij het CBR. Met de voorbereidingen weet je goed wat er van je verwacht wordt, en kan je de focus leggen op je rijvaardigheid.

Haal op tijd je theorie

Als je alles onder de knie hebt, en je voelt je zelfverzekerd op je motor, is het tijd om af te rijden. Vergeet daarom niet om tijdig tijdens je lessen te beginnen met je theorie. Vraag op tijd je theorie aan, zodat je niet extra lang hoeft te wachten als je alles goed beheerst.

Examen op de weg

Na de 2 eerste examens (AVB en theorie), is er nog 1 examen wat je moet afleggen: de verkeersdeelname (AVD). Hier wordt naast de verkeersregels ook veel aandacht besteed aan je kijkgedrag en inzicht. Probeer hiermee tijdig te oefenen!

Met deze handige tips hopen we dat het een stuk overzichtelijker en makkelijker wordt om je rijbewijs te halen!

(Bron: Juk Rijopleidingen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *