Hoe je videowalls in kunt zetten voor jouw onderneming

Hoe je videowalls in kunt zetten voor jouw onderneming

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Maar beeld zegt nog veel meer dan dat. Daarom is een videowall inzetten voor jouw onderneming een heel goed idee. In deze blog vertellen we je alles over hoe je videowalls in kunt zetten om beeld in jouw organisatie een succesvol deel te laten worden. We leggen uit wat een videowall is en nemen je mee langs verschillende voordelen en toepassingen.

Wat is een videowall

Een videowall is eigenlijk niks anders dan een verzameling schermen die aan elkaar gemonteerd zitten om één groot scherm te vormen. Je kunt je voorstellen dat dit heel imposant kan zijn en verschrikkelijk veel toepassingen heeft. Omdat je één scherm na probeert te bootsen is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je schermen hebt met een dunne rand. Hierdoor krijg je minder het idee dat je naar losse schermen kijkt en heb je één geheel.

Toepassingen

Er zijn veel verschillende toepassingen voor een videowall. Allereerst digital signage. Digital signage is het laten zien van een gepersonaliseerde boodschap aan jouw doelgroep, of aan je medewerkers. Hiermee kun je informeren, maar ook draagvlak creeëren onder medewerkers.

Daarnaast zijn videowalls ook geschikt voor beurzen en andere grote evenementen. Hiermee kun je bezoekers bijvoorbeeld in de juiste richting sturen richting een lezing of een optreden. Daarnaast is het een goede plek om sponsoren te tonen. Ook kun je de presentatie van een spreker hier tonen. Genoeg opties dus.

Ook kan je een videowall in jouw bedrijf gebruiken om medewerkers te informeren. DIt doe je dan ook weer door middel van digital signage. Je kunt je werknemers zo informeren over de status van de doelstellingen rondom financiële cijfers of verkoopaantallen.

Inrichten van videowall

Naast de fysieke inrichting van een videowall moet je ook inrichten wat het scherm toont. Hier zijn in de meeste gevallen handige software pakketten voor beschikbaar waarmee je dit kunt doen. Deze software is gebruiksvriendelijk en helpt je met het tonen van de juiste boodschap.

Meer onderneem tips? Neem een kijkje op Onderneemplek.nl!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *