Hoe jij zelf een schutting samenstelt

De schutting is niet weg te denken uit het totaalplaatje van een tuin. Het geeft je de privacy die je verlangt van een huis. Bovendien hoef je niet elke ochtend oogcontact te maken met de vervelende buurman. Naast privacy kan een schutting of tuinhek je tuin helemaal afmaken. Het samenstellen van een schutting is een klusje dat je prima zelf kunt uitvoeren. Lees hier hoe je dat doet!

Hoe moet de schutting eruit zien?

Iedereen heeft zo zijn eigen stijl. Er zijn echter een aantal dingen waar je echt even over na moet denken. Om te beginnen is dat natuurlijk waar de schutting moet komen. Voordat je gaat winkelen, moet je precies weten wat de afmetingen van je tuin zijn. Hecht je wat meer waarde aan privacy, dan kies je sneller voor een tuindeur. Dit zie je vaak terug in wijken waar een tuin aan een straat ligt en veel mensen zo naar binnen kunnen kijken. Mocht je nou een mooi uitzicht hebben, dan zou het zonde zijn om een tuinhek over te slaan. Op deze manier kun je lekker vanuit je tuin genieten van het mooie uitzicht. Beetje zonde om daar een deur voor te zetten. Ook moet je rekening houden met de kleur van de schutting. Past deze kleur een beetje bij de inrichting van de tuin en de kleur van het huis zelf?

Materiaal

Een schutting moet goed bestand zijn tegen de weersomstandigheden waar het mee te maken krijgt. Je wilt namelijk niet ieder jaar de schutting vervangen. Als je voor een houten schutting kiest, ga dan ook voor een materiaal dat lang meegaat. Een schutting moet natuurlijk passen bij de inrichting van de tuin. Als je veel houten tuinartikelen hebt, kan een houten schutting een mooie toevoeging zijn. Als je een echte natuurliefhebber bent, heb je ook een wilgentenen schutting. De gevlochten frames zijn ideaal om pottenkijkers te voorkomen en het natuurlijke gevoel in de tuin te behouden. Je hebt ook nog een composiet schutting. Dit is een schutting gemaakt van kunststof. Een voordeel hiervan is dat het materiaal ontzettend lang mee gaat en je het nooit zal hoeven schilderen. De schutting ziet er ondanks de kunststof natuurlijk uit, doordat ze tijdens de productie een houtlook krijgen. 

Het plaatsen van een schutting

Op het moment dat je alle materialen bij elkaar hebt gezocht, is het tijd om de schutting te plaatsen. Je begint heel simpel met de eerste paal. Span vervolgens een draad om te zorgen dat de schutting recht komt te staan. Meet nu waar de volgende palen moeten komen. Tijdens het plaatsen van de palen kun je ze het beste verankeren met wat snelbeton. Je bevestigt het bevestigingsmateriaal aan de palen en plaatst het scherm. Na het plaatsen van de hele schutting, kun je de schutting nog eventueel behandelen voor kleurbehoud. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *