Hoe krijg ik een frisse adem?

Een vieze smaak in de mond is erg vervelend. Dat voelt niet prettig aan maar de kans dat je er ook nog eens een slechte adem van krijgt is aanzienlijk en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Om ervoor te zorgen dat je een slechte adem bij de bron aanpakt, bestrijd je de bacteriën die de oorzaak zijn. Dit kun je doen met verschillende mondverzorgingsproducten maar ook door bepaalde voedingsmiddelen te vermijden en niet te roken.  

Wat kun je doen tegen een vieze adem?  

Een slechte adem behandelen is niet zo ingewikkeld en kun je prima zelf doen. Gebruik hiervoor de volgende tips zodat de vieze smaak snel verdwenen is en jij weer een frisse adem hebt en die ook voor langere tijd behoudt. Zorg er om te beginnen voor dat je een goede mondhygiëne hebt. Poets regelmatig je tanden, flos en gebruik mondwater. Zorg dat je je tong ook goed reinigt want deze is vaak de oorzaak van een slechte adem of vieze smaak. Je kunt hiervoor speciale tongreiniger kopen en er zijn ook druppels die je op de tong aanbrengt waarmee deze en de rest van je mond direct fris wordt. Kies je voor mondwater, neem dan een smaak die je prettig vindt te gebruiken en die gemaakt is op basis van natuurlijke bestanddelen. Deze kunnen heel goed voor een frisse adem zorgen en zijn veilig en dagelijks te gebruiken.  

Vermijd producten met hulpstoffen zoals SLS, alcohol en sacharine 

Kies altijd voor mondverzorgingsproducten waaraan geen kunstmatige hulpstoffen zoals SLS, alcohol of sacharine zijn toegevoegd. De eerste twee hebben geen functioneel nut en zorgen er juist eerder voor dat je wondjes of irritaties in de mond krijgt waardoor een slechte adem alleen maar wordt gestimuleerd. Sacharine is een zoetstof die in eerste instantie lekker smaakt in de mond maar al snel bitter wordt waardoor je alsnog een vieze smaak in de mond krijgt.  

Kijk goed wat je eet, drinkt en kies voor gezonde snoepjes voor een frisse adem 

Kies voor suikervrije snoepjes, pastilles of kauwgom om de vieze smaak te verwijderen. Deze werken op basis van natuurlijke ingrediënten zodat ze veilig in het gebruik zijn en snel voor een frisse adem zorgen. Let ook goed op wat je eet en drinkt: vermijd zure drankjes zoals sap en frisdrank en eten met een hoge zuurgraad. Dit stimuleert juist de slechte bacteriën in je mond nog meer waardoor je een slechte adem krijgt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *