Hoe kun je besparen op je vaste lasten?

Een eigen huis hebben is niet zo goedkoop als de meeste mensen denken. Er komen een hoop kosten bij kijken als je een huis koopt. Doordat je hoge kosten maakt is het handig om te besparen op je vaste lasten maar hoe doe je dit? Wanneer je geld wilt besparen op de vaste lasten, kan je kijken naar de boodschappen. Zorg er voor dat je één keer per week de noodzakelijke boodschappen haalt. Hierdoor zul je merken dat je geld bespaard. 

De verzekering

De verzekering speelt een grote rol wanneer het draait om een huis. Je huis dient namelijk goed verzekerd te zijn voor een aantal situaties. Zo kan je huis in de brand raken, het kan dan fijn zijn om verzekerd te zijn. Vaak willen de verzekeringsbedrijven jou het duurste pakket aanbieden. Aan deze pakketten verdienen zij namelijk het meest. Echter is het vaak niet nodig om het duurste  pakket te nemen. Een tip is om te kijken naar een goedkope brandverzekering. Wanneer het bij de verzekering waar jij zit nog steeds redelijk duur is, kun je kijken voor een andere verzekeringsmaatschappij. Hierdoor kun je zelf vergelijken waar het het goedkoopste is om een brandverzekering af te sluiten. 

Zorgpremie voordeliger regelen

Als je hoge vaste lasten hebt, is het handig om te besparen op de vaste lasten. Voor veel mensen is dit moeilijk omdat ze niet weten hoe het geregeld moet worden. Als eerst kun je beginnen met het regelen van de zorgpremie. Je hoeft namelijk niet het duurste pakket te nemen want je komt niet vaak in het ziekenhuis of bij de dokter. Hierom kun je het basis pakket nemen. Bij het basispakket betaal je een eigen risico van 380 euro. Als je over jouw eigen risico heen bent, wordt de rest betaald door het ziekenhuis. Hierdoor kun je goed besparen op de vaste lasten die iedere maand terug blijven komen. 

Onnodige abonnementen

Veel mensen hebben Spotify, Netflix, Videoland of NPO plus. Dit zijn veel abonnementen en qua kosten kan dit al snel tegen de 100 euro per maand lopen. Dit is een hoop geld dat je kwijtraakt per maand. Als je geld wilt besparen, kun je een aantal van deze abonnementen stopzetten. Zo kun je bijvoorbeeld prima via één abonnement leuke films of series volgen. Als je veel muziek luistert is Spotify premium een goede optie, maar doe je dit niet dan is het slim om dit ook niet aan te schaffen. Het kost alleen maar geld en dat is zonde vooral als je geld wilt besparen.

Overige kosten 

Niet alleen de abonnementen en de boodschappen zijn duur. Je hebt ook veel overige kosten en dit kost op de lange termijn ook veel geld. Als je geld wilt besparen, is het dus verstandig om zuinig te leven. Hierdoor zal je na een lang termijn veel geld bespaard hebben. Heb je jouw auto echt wel nodig? Misschien is een Scooter goedkoper in verbruik. Daarnaast zijn er ook nog mensen die roken. Je let er niet op, maar het is bewezen dat een gemiddelde roker 20 euro per week kwijt is aan een pakje sigaretten of shag. Dat is behoorlijk veel, vooral als je geld wilt sparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *