Hoe kun je gehoorverlies voorkomen

Hoe kun je gehoorverlies voorkomen

Tien procent van de Nederlanders hebben gehoorverlies. Dit is een groot deel van de Nederlanders en dit had een minder groot deel kunnen zijn. lees meer over hoe je gehoorverlies kunt voorkomen.

Factoren waar je zelf niks aan kunt doen waardoor je het kopen van een gehoorapparaat niet kunt vermijden

Er zijn veel factoren waardoor je gehoorverlies kunt voorkomen maar er zijn ook factoren waar je zelf eigenlijk helemaal niet zoveel aan kunt doen. Eén van deze factoren is het ouderdom. Het is namelijk algemeen bekend dat je gehoor met de jaren achteruit gaat waardoor je slechter kunt horen. Dit is dan ook wel een reden waarom veel meer ouderen een gehoorapparaat hebben of doof zijn. Helaas is er niks te doen aan het achteruitgaan van het gehoor. Wel kun je proberen om als je nog niet zo oud bent gehoorverlies te voorkomen waardoor je minder snel last hebt van gehoorverlies.

Minder lawaai om je heen om het kopen van een gehoorapparaat te vermijden

Eén van de factoren waardoor veel mensen gehoorverlies hebben is gehoorschade. Dit wordt veroorzaakt door een lange tijd te hard lawaai om je heen te hebben. Dit is dus wel een factor waar je iets aan kunt doen. Het gehoorverlies onder jongeren is de laatste jaren steeds erger geworden maar dit komt ook omdat er steeds meer draagbaar geluid is. Mensen gebruiken oortjes, koptelefoons en boxen die ze veel te hard kunnen zetten. Het is daarom ook zeker aan te raden om op te passen met het geluid van deze apparaten. Je zet het geluid namelijk vaak te hard terwijl je dit zelf nog geen eens door hebt. Het kan ook zijn dat mensen niet inzien hoeveel schade dit kan opleveren. Als ze niet goed opletten met het overtollige geluid kunnen ze het kopen van een gehoorapparaat niet vermijden.

Gehoorbescherming dragen tijdens feesten en festivals

De oorzaak van gehoorschade kan dus zijn dat je zelf teveel lawaai maakt maar het kan ook zijn dat je gehoorschade krijgt van de muziek van feesten en festivals. Geluid is namelijk vanaf 80 decibel al te hard terwijl bij feesten en festivals dit meestal boven de 100 decibel is. Je hebt hierbij natuurlijk niet in de hand hoe hard de muziek staat. Er is alleen wel een hulpmiddel waardoor je alsnog gehoorschade kunt voorkomen. Je kunt namelijk gehoorbescherming dragen. Dit zijn oordoppen die je in doet zodat het geluid niet zo ontzettend hard je oren binnen komt. Je kunt deze oordoppen overal kopen maar je kunt ze ook op maat laten maken. Dit zit het lekkerste en sluit natuurlijk beter aan waardoor het ook beter werkt. Als je dus veel naar feesten en festivals gaat moet je dit zeker op maat laten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *