Is bedrijfskleding belangrijk

Is bedrijfskleding belangrijk?

Wanneer eigenaar bent van een bedrijf, kan je de keuze maken om jouw personeel bedrijfskleding aan te bieden. Er zijn een aantal branches waarbij dit verplicht is en bedrijfskleding belangrijk is. Dat komt doordat de ARBO voorschriften moeten worden nageleefd. Toch zijn er ook veel branches waarin dit niet verplicht is, maar waar bedrijfskleding wel echt een toegevoegde waarde voor jouw bedrijf is. Zo zijn er meerdere meer dan goede redenen om bedrijfskleding voor je medewerkers aan te schaffen, wij nemen er een aantal met je door zodat jij kunt zien waarom bedrijfskleding belangrijk is voor jouw bedrijf:

Bedrijfskleding belangrijk voor de bescherming van werknemers

Uiteraard vind jij het erg belangrijk dat jouw werknemers veilig aan het werk kunnen. Bedrijfskleding kan dan ook zeker voor een extra beetje bescherming en veiligheid van je werknemers zorgen. Je wilt je medewerkers dit kunnen bieden, maar soms is het ook gewoonweg verplicht door ARBO voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan kokschoenen in de horeca, of wanneer je medewerkers de gehele dag op het terras lopen kan het fijn zijn om een hoedje of pet op te hebben in de volle zon. Je wilt immers niet dat ze een zonnesteek oplopen. Hoe dan ook: voor iedere werkgever is het verplicht om een veilige werkomgeving voor zijn of haar medewerkers te creëren. Daar kan bedrijfskleding dan ook zeker bij nodig zijn. Bedrijfskleding belangrijk? Wij dachten het dus wel!

Naamsbekendheid door middel van bedrijfskleding

De naamsbekendheid van je bedrijf zal zeker vergroot worden wanneer jouw personeel de werkzaamheden in bedrijfskleding uitvoert. Ze zijn tegelijkertijd het visitekaartje van het bedrijf. Het dragen van geschikte bedrijfskleding kan hier dan ook een belangrijk onderdeel zijn. Helemaal wanneer jouw werknemers veel met klanten in contact staan. Denk bijvoorbeeld aan een winkel: het personeel wordt direct herkent door klanten. Ook zal de naam van het bedrijf hierdoor gemakkelijker onthouden worden, helemaal wanneer er een shirtje met logo bedrukt is. Bedrijfskleding kopen kan dus echt heel belangrijk voor je bedrijf zijn!

Iedereen is gelijk, er ontstaat een eenheid!

Nog zo’n groot voordeel van bedrijfskleding! Wanneer iedereen van het personeel in dezelfde kleding loopt, zal dit ervoor zorgen dat het personeel zich echt een eenheid voelt. Op deze manier zal iedereen verbondenheid met elkaar vonden en is iedereen gelijk. Het is goed voor de teamspirit en daarnaast geeft het indirect betere resultaten op de werkvloer. Het verstrekt de band tussen werknemers omdat iedereen gelijk is, maar vaak vinden werknemers het ook gewoon heel prettig om niet in hun eigen kleding te hoeven werken. Zo hoeft er niet te worden nagedacht over de kledingkeuze en hoeven ze er zelf geen geld voor te betalen om speciale kleding voor het werk te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *