Is een elektrisch zit sta bureau wat voor jou?

Wellicht merk je het op je werk. Er worden steeds meer veranderingen aangebracht om een fijne werksfeer te creëren. Steeds meer mensen kampen namelijk met lichamelijke klachten, door de lange kantoorbaan van 9 tot 5. Denk hierbij aan nek- en rugklachten. Komt dit je bekend voor? Dan is het handig om eens te gaan kijken naar de mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld eens naar een elektrisch zit sta bureau

Verander je werkpositie met een elektrisch zit sta bureau

Ook bij een kantoorbaan kunnen de werkomstandigheden verbeterd worden. Met een elektrisch zit sta bureau kun je alle kanten op. Het heeft een fijne manier van werken, omdat het in verschillende hoogtes in te stellen is. Daarnaast is een elektrisch zit sta bureau lekker handig, want je hoeft maar op een knopje te drukken en je bureau wordt in hoogte versteld. Ideaal dus als je niet zo handig bent. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om in bijvoorbeeld de ochtend te starten met een bureaustoel hoogte. Zo kun je lekker rustig opstarten. Denk dus niet dat zittend werken volledig fout is. Toch is het verstandig om je houding aan te passen, wanneer je begint te merken dat je nek of rug zeer gaat doen. In dit soort gevallen komt een elektrisch zit sta bureau zeker van pas.

Ook deze opties zijn goed te kunnen werken

Doordat je een elektrisch zit sta bureau in verschillende hoogtes kunt instellen, zijn de mogelijkheden breed. Zo kun je staand gaan werken, wat ervoor zorgt dat je geen verkeerde houding aanneemt. Daarnaast hoef je niet naar beneden te staren op je scherm en zul je veel minder last hebben van nekklachten. Je kunt deze twee manieren dus een aantal keer per dag afwisselen, zodat je lichaam in beweging blijft en geen lichamelijke klachten krijgt. Naast dit bureau, zijn er natuurlijk ook nog andere manieren om je lichaam klachtenvrij te houden. Las bijvoorbeeld tijd in om tussendoor een lekkere wandeling te maken. Het is trouwens ook erg gezond om lekker buiten te zijn. Naast een wandeling kun je denken aan een alternatief voor een bureaustoel. Denk bijvoorbeeld aan een bal waarop je kunt zitten. Deze zorgt ervoor dat je lichaam gedwongen wordt om een goede houding aan te nemen. Om je nek geen onnodige klachten te bezorgen, kun je een laptophouder kopen, waardoor je te werk kunt gaan op ooghoogte.

Goed voor werknemer en werkgever

Naast dat een elektrisch zit sta bureau voor jou als werknemer grote voordelen heeft, is het ook zeker een goede kans voor een werkgever. Je hebt namelijk als werkgever actieve werknemers, wat er tegelijk voor zorgt dat je betere resultaten zult zien. Werknemers zijn namelijk een stuk actiever. Je ziet dus ook dat steeds meer bedrijven in bezit willen komen van zo’n bureau. Vraag zeker naar de mogelijkheden bij jouw werkgever als deze er nog niet zijn, om jouw werk leuker te maken. Je zult zien dat je een hele andere kijk zult krijgen op een 9 tot 5 kantoorbaan door deze nieuwe manier van werken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *