Je handschrift verbeteren doe je zo!

“Wat staat daar?” Met dichtgeknepen ogen kijkt hij je aan. Met het schaamrood op de kaken probeer je je eigen schrijfsels te ontcijferen en moet je tot je spijt bekennen dat zelfs jij niet meer weet wat er geschreven is. Oeps! Gelukkig ben je niet de enige. Heel veel mensen kampen met een onleesbaar handschrift. Dat is soms geen probleem. Zeker niet wanneer je voornamelijk digitaal werkt en hierdoor niemand je handschrift hoeft te ontcijferen. Maar het kan in het dagelijkse leven veel problemen opleveren. Bijvoorbeeld bij het schrijven van verjaardagskaarten, het maken van een boodschappenlijstje of simpelweg het maken van een snelle notitie. We hebben gelukkig wel goed nieuws voor je. Want er is geen enkele reden waarom je dit slechte handschrift niet zou kunnen verbeteren. Dus ga maar gauw op zoek naar een mooie pen bij Pwakkerman en maak een beginnetje aan de volgende tips!

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Veel mensen konden in de kinderleeftijd enorm goed schrijven. Natuurlijk zal je handschrift ook toen misschien niet altijd even mooi zijn geweest, maar het was wel leesbaar. Hoe komt het dan dat dit op volwassen leeftijd zoveel verslechterd is? Dit heeft meerdere redenen.

Allereerst zien we dat mensen nadat ze de basisprincipes van schrijven onder de knie hebben plotseling hun eigen maniertjes verzinnen. Ze beginnen slordiger te schrijven en nemen het niet meer zo nauw met de regeltjes die ze destijds op school hebben geleerd. Dat is niet altijd erg, want daardoor ontstaat ook een geheel eigen handschrift. Maar dit kan wel reden zijn om slechter te gaan schrijven.


Daarnaast speelt de digitalisering van onze samenleving een duidelijke rol. We doen veel meer digitaal. Hierdoor is schrijven met pen en papier niet meer noodzakelijk. Zelfs het schrijven van boodschappenlijstjes of het maken van notities gebeurt eenvoudig via de smartphone. En als je iets weinig doet, kun je het ook een beetje gaan ‘verleren’.

Ons motto is dan ook: oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Hoe vaker je schrijft, hoe makkelijker dit zal gaan. Met een Parker pen van Pwakkerman.com of een prachtige montblanc vulpen heb je geen excuus meer om dit te laten. Blijf geconcentreerd tijdens het schrijven en bedenk hoe bepaalde letters er mooier en duidelijker uit kunnen zien.

Schaf de juiste materialen aan

Het is niet voor niets dat je op de basisschool doorgaans met een vulpen leert schrijven. Met name lamy pens zijn zeer populair in het leren schrijven op de basisschool. En dat is niet voor niets. De wijze waarop je een vulpen moet gebruiken zorgt ervoor dat men soepeler en netter gaat schrijven. Zo maakt het bij een balpen helemaal niet uit hoe hard je drukt of hoe je deze vast zult houden. Bij een vulpen mag je niet teveel druk zetten en moet je een mooie pengreep hanteren om überhaupt te kunnen schrijven.

Deze tip kun je ook op de volwassen leeftijd zelf gebruiken. Schaf in plaats van die mooie waterman balpen een waterman vulpen aan. Hier leer je mooier en netter mee schrijven en daag je jezelf uit om pennen weer anders te gaan gebruiken. Met de juiste materialen is het enkel nog een kwestie van goed oefenen om jouw handschrift voorgoed te verbeteren.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *