Kerntrekbeveiliging

Kerntrekbeveiliging voor uw woning

Een inbraak is een van de meest verschrikkelijke dingen die u kunt meemaken. Het is afschuwelijk om te weten dat er een onbekende in uw huis is geweest. U wilt zich immers veilig kunnen voelen in uw eigen woning. Toch worden dieven steeds slimmer en ontdekken ze weer nieuwe inbraaktechnieken. Een van die technieken is kerntrekken. Hoe werkt deze techniek precies? Hoe kunt u uw woning hier het beste tegen beveiligen? Uit welke varianten kerntrekbeveiliging kunt u kiezen en wie kunt u het beste inschakelen voor de installatie? In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten over kerntrekbeveiliging.   

Hoe werkt kerntrekken precies? 

Kerntrekken houdt in dat de cilinder in het slot wordt losgetrokken. Door deze vliegensvlugge techniek kunnen dieven zo uw woning binnentreden. Deze inbraakmethode verloopt vrijwel geluidloos. Binnen een halve minuut kan de inbreker al in uw huis staan. Het is een vrij eenvoudige techniek en er is maar een schroef voor nodig. Hierdoor is kerntrekken steeds populairder geworden onder inbrekers. 

Wat is kerntrekbeveiliging?

Kerntrekbeveiliging voor uw woning is een efficiënte manier om inbraken te voorkomen. Door kerntrekbeveiliging te plaatsen, zorgt u ervoor dat u de beste bescherming heeft voor uw woning. Na de installatie van kerntrekbeveiliging is de cilinder goed beschermd tegen het afbreken en uittrekken van het slot. 

Welke soorten kerntrekbeveiliging bestaan er?

Gelukkig is de plaatsing van kerntrekbeveiliging makkelijk zelf uit te voeren. Dit kan op twee manieren. 

  • U kunt een anti kerntrek cilinder plaatsen. Het vervangen van de cilinder is een eenvoudig klusje. Zo is uw slot goed beveiligd tegen inbraken. Een anti kerntrek cilinder is voorzien van een rechthoekig blokje met afgeronde randjes. Dit blokje zit op het schild bij de profielcilinder en doet dienst als kerntrekbeveiliging. Het zorgt ervoor dat inbrekers niet meer bij de cilinder van uw slot kunnen komen. 
  • U kunt ook een kerntrekbeslag plaatsen. Bij dit veiligheidsbeslag wordt voor de cilinderopening een hardstalen afdekplaatje gemonteerd. De cilinder is op deze manier goed afgeschermd en u kunt alleen uw sleutel erin doen. Een kerntrekbeslag is in staat om weerstand te bieden aan maximaal 1500 kilo aan kracht. Hierdoor is het onmogelijk voor een inbreker om door deze inbraakvrije cilindersloten te komen. Een kerntrekbeslag is makkelijk te herkennen aan het bewegende plaatje in het slot. Hierdoor kan de inbreker de cilinder er nooit uittrekken. 
  • Kies voor een SKG goedgekeurd cilinder- en veiligheidsbeslag. Hierdoor bent u 100% gegarandeerd van een inbraakbestendig huis. 

Ga voor kerntrekbeveiliging voor uw woning naar Slotenmakers Arnhem

Bij Slotenmakers Arnhem staat de deur altijd voor u open om een afspraak te maken voor het plaatsen van kerntrekbeveiliging. U kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor advies over het beveiligen van uw huis.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *