Kruiden en specerijen voor de barbecue

Om mals en sappig gebarbecued vlees te krijgen, gebruiken experts meestal een bepaalde techniek of strategie. Gelukkig hoef je niet echt een expert te zijn om een verrukkelijk gegrild gerecht te maken. Je hebt gewoon de juiste opstelling voor de grill of rookoven nodig, het juiste stuk vlees, en de perfecte rub die erbij past.

Enkele van de basis barbecuetechnieken zijn direct of indirect grillen, waarbij het vlees direct boven een vuur of op een plek dicht bij een vuur wordt gegaard. Echter, sommigen zeggen dat een perfect gebarbecued vlees is er een die een rokerige smaak heeft en voor deze, heb je de mogelijkheid van het gebruik van een pellet rookoven, een elektrische rookoven, of zelfs een houtskool rookoven. Er zijn verschillende online kanalen die je goede tips kunnen geven over hoe je de juiste rookovens moet gebruiken om perfect gerookte gerechten te verkrijgen. Maar naast de algemene barbecue-opstelling loont het ook de moeite om enkele van de beste kruiden en specerijen te kennen om je vlees mee in te wrijven.

Zout en peper

Eerst en vooral kruid je je vlees met peper en zout, dat zal helpen om de volle smaak van het vlees zelf naar boven te brengen. Te weinig zout kan uw vlees flauw maken, terwijl te veel zout uw gerecht te zout maakt. Het is het beste als u gedurende het gaarproces wat zout toevoegt om de smaak van het vlees naar voren te brengen, want zout toevoegen als het vlees bijna gaar is, leidt tot een te zoute smaak. Onthoud dat u in elke rub of sausmix een beetje zout moet doen voor de smaak.

Peper kan het beste in combinatie met zout worden gebruikt als dit de enige specerijen zijn die u in uw voorraadkast heeft. Peper kan warmte en een beetje diepte toevoegen aan elk gerecht, ook aan je barbecue. Peper kan fijngemalen zijn, maar ga liever voor hele peperkorrels die geplet kunnen worden. Deze laatste zorgen voor een dikke en krokante coating van je vlees. Peper en zout combineer je best met eventueel citrussap om je barbecue die pittige smaak te geven.

Tip: NaturalSpices.nl

Gedroogde Kruiden

Enkele van de meest voorkomende gedroogde kruiden die het best gebruikt worden in rubs en sauzen voor barbecue zijn rozemarijn en tijm, maar ook salie, peterselie, koriander, basilicum en oregano. Hoewel je ze zeker in hun verse vorm kan krijgen, zijn de gedroogde varianten van deze kruiden diegene die het best werken voor barbecue rubs. Gedroogde kruiden bederven niet zo snel in vergelijking met verse kruiden, maar vergeet niet om gedroogde kruiden spaarzaam te gebruiken omdat hun smaak al meer geconcentreerd is in vergelijking met de verse alternatieven. Een vleugje gedroogde kruiden toevoegen aan een kant-en-klare barbecuesaus maakt meteen het verschil.

Zaden

Gemalen mosterd-, koriander- en selderijzaadjes zitten boordevol smaak die je in je barbecue kunt verwerken. Grillen is een van de manieren waarop je de smaak of deze zaden echt kunt vrijgeven, dus je kunt ze het beste gebruiken als een wrijfmiddel voor je vlees. Je kunt ze in gemalen vorm op het vlees aanbrengen, of ze in hun geheel inwrijven en ze door de hitte van de grill laten opengaan en hun smaak vrijgeven. Met de sterke smaak van deze zaden, is het het beste om één soort zaad tegelijk te gebruiken voor de basis van je barbecue rub of saus. Gemalen komijn is ook een van de beste specerijen die in je barbecue rub of saus kan gaan omdat het een rijke en aardse smaak heeft die de smaak van je vlees versterkt. Het heeft een unieke, maar rijke smaak die het best tot zijn recht komt als je het mengt met citroen en limoen.

Poedervormige specerijen

Ui, knoflook en chilipoeder zijn enkele van de beste specerijen die je kunt gebruiken voor je barbecue rub. Knoflook en ui geven een zekere pit aan elke sausmix die je gebruikt op je rood vlees of gevogelte, en zelfs op gegrilde zeevruchten en groenten. Chilipoeder en chilivlokken werken ook goed om wat warmte aan je barbecue toe te voegen. Er zijn echter verschillende soorten chilipoeder en chilivlokken met verschillende warmteniveaus, afhankelijk van het gebruikte type chili, zoals chipotle of cayennepeper. Paprika is een andere specerij in poedervorm die verschillende variëteiten kent. Paprika kan zoet, pikant of rokerig zijn en elk kan goed samengaan met uw rubs of sauzen, afhankelijk van wat u wilt bereiken. Hoe dan ook, uw gerecht zal zeker schitteren met de zachte textuur en rijke kleur die paprika toevoegt.

Tip: Koop online Barbecue/sparerib marinade bij Natural Spices

Ongewone grillkruiden

Kurkuma

Kurkuma is niet een van de veelgebruikte specerijen voor grillgerechten, maar het is het proberen waard. De rijke en lichte smaak van kurkuma kan een bepaalde smaak aan uw gerecht toevoegen zonder het te overheersen. Kurkuma kan ook een geweldige pop van kleur aan uw barbecue toevoegen.

Kaneel

Kaneel is een andere specerij die ongebruikelijk is als het gaat om barbecue rubs en sauzen, maar toch is het de moeite waard om het eens te proberen. Het heeft een houtachtige en aardse smaak die je gegrild vlees net iets zoeter doet smaken. Met een kleine dosis kaneel in je barbecue rub kom je dus al een heel eind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *